Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Lični hiši na ogled dela Igorja Ravbarja

V ajdovski galeriji Lična hiša bodo jutri odprli razstavo grafik z naslovom “Mož na čolnu”. Z njo se naših tleh predstavlja Igor Ravbar, priznan slovenski ustvarjalec. Razstava bo na ogled od sobote 13. marca do sobote 3. aprila 2021. V skladu s smernicami NIJZ in zagotavljanju varnega obiska galerije uradnega odprtja razstave ne bo. Na dan odprtja bo možen ogled razstave med 19. in 20. uro, ostale dneve pa po urniku galerije.

Avtor bo v Lični hiši razstavljal grafike v 36. različnih tehnikah, ki jih je ustvaril v zadnjih nekaj letih. Motiv 'Mož na čolnu' je nastal kot interpretacija risb, vklesanih v skale, ki jih je opazoval na svojih številnih potovanjih.

Igor Ravbar je skozi desetletja razvil svoj grafični jezik, ki ponuja nešteto novih pristopov, modifikacij tehnike in skoraj neomejeno raziskovanje te občutljive likovne zvrsti. Razstava pomembno dopolnjuje dejavnost galerije Lična hiša kot galerije, kjer je prav grafika v ospredju. Posebnost tokratne razstave je tudi predstavitev matric, ki jih avtor postavi na ogled skupaj z grafičnimi odtisi in tako postanejo svojevrsten umetniški predmet.

Igor Ravbar, po izobrazbi inženir, je od leta 1994 zaposlen kot restavrator v Narodnem muzeju Slovenije, kjer se posveča predvsem izdelavi replik v originalnem materialu ter s konserviranjem in restavriranjem predmetov umetne obrti, orožja in oklepov. Kot ustvarjalec se je preizkusil v večjem številu likovnih tehnik, od fotografije, kiparstva do grafike. V slednji je z inovativnim pristopom razvijal nove eksperimentalne grafične tehnike. Na tem področju se je izpopolnjeval v sklopu grafičnih tečajev Mednarodnega likovnega centra. Leta 2018 se je udeležil tečaja japonske grafike pod mentorstvom Laure Boswell v Angliji.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon