Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Se bo Adamu Šercu nocoj uspelo povzpeti na Masterchefov balkon?

Včeraj se je na POP TV pričela že sedma sezona največjega kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija. V najslavnejšo televizijsko kuhinjo se je podalo 16 tekmovalcev in vsi z istim namenom – osvojiti naziv MasterChef Slovenija 2021, pokal in 50.000 evrov. Med njimi tudi Adam Šerc iz Ceste pri Ajdovščini. Mu bo danes uspelo priti na balkon?

Tedensko bosta predvajani po dve epizodi Masterchef Slovenija 2021, tako kot smo bili to navajeni v preteklosti z izjemo v lanskoletni 6. sezoni, ki jo je epidemija koronavirusa COVID-19 spremenila. Četrtki in petki po 3. sezoni slovenske serije Najini mostovi.

Sinoči je bila na sporedu prva oddaja nove sezone, med tekmovalci pa smo opazili tudi Adama Šerca, domačina iz Ceste pri Ajdovščini. 47-letni Adam pravi, da je po duši hedonist, ki ljubi življenje. Nad kuho se je navdušil že v otroštvu, ko je imel prvič v rokah kuharsko knjigo Vse kuhinje sveta: »Prihajam iz ultra gurmanske družine«. Svojo kuhinjo poimenuje kontroliran kaos, saj se ne poslužuje receptov, ampak rad eksperimentira. Adam ima posebno zbirateljsko strast, saj se ukvarja z vzrejanjem čilija in je tudi ustanovitelj društva čilija.

Adam Šerc je sinoči kuhal v tretji skupini, skupaj z Gorenjko Natalijo,  Štajerec Robertom Anžetom in Notranjko Mašo. Vsak je moral v pripravo svoje jedi vključiti sestavino, ki je značilna za njihovo pokrajino. Maša je denimo vključila ajdovo kašo, Adam pa oljke. Natalija, ki se je odločila za sir, je med kuhanjem razkrila zgodbo o svojem otroštvu. Povedala je, da je bila zaradi prezaposlenosti staršev prepuščena sama sebi, zato se je tolažila s hrano. Ko je bila stara 13 let je tehtala 113 kilogramov. Robert Anže dela kot natakar, a je vedno z radovednostjo spremljal dogajanje v kuhinji. Edino, kar ga ni zanimalo, so bile sladke jedi. Adam se je strinjal, češ da je sladko za punce, nakar je Karim izjavil: “Potem sem jaz 'orng' baba.”.

Adam je pred sodnike prinesel kapesante v aromatiziranem olivnem olju s čilijem, česnom in rožmarinom na kremi iz špargljev in tapenadi s kolerabo. Sodnik Luka si je najprej opomogel po izjemno pekočem okusu jedi in nato povedal, da je predstavljeno eno veliko razočaranje, kritiki pa se je pridružil tudi Bine.

Fotografija: POP TV

Adamu se s to jedlo žal ni uspelo uvrstiti na "varen" balkon, nova priložnost pa ga čaka že danes ob 21. uri. Skupaj z ostalo sedmerico tekmovalcev, ki se jim ni uspelo uvrstiti na balkon. Želimo mu vso srečo in morda se pridruži številnim že uspešnim tekmovalcem iz Ajdovščine in okolice, ki so doslej nastopali v različnih resničnostnih šovih.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zabava

Kolofon