Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar zaključila sezono z najboljšim rezultatom kariere

Ajdovščina je ženska slalomska prestolnica Slovenije. Na finalu letošnjega svetovnega pokala v alpskem smučanju, v švicarskem Lenzerheideju, je Andreja Slokar znova navdušila in se z 20. mesta po prvem teku, prebila na končno osmo mesto. To je njen najboljši rezultat v svetovnem pokalu, prihodnjo sezono pa jo čaka štart v prvi jakostni skupini slalomistk.

Če je pred sezono le redkokdo slišal za 23-letno smučarko iz Ajdovščine, pa je ob koncu le te, prav Andreja Slokar prvo ime v ženski slalomski reprezentanci Slovenije. Peto mesto na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo in dve uvsrtitvi med najboljši deset, so dosežki, ki jih ni pričakoval nihče, najverjetneje niti Slokarjeva sama.

Slalomski seštevek zime je pripadel Avstrijki Katharini Liensberger, ki je mali kristalni globus osvojila z zmago na zadnjem ženskem slalomu sezone v Lenzerheideju v Švici. Avstrijki je letos tudi z zmago na svetovnem prvenstvu uspelja sanjska slalomska sezona. Danes je za njo najmanj zaostala Mikaela Shiffrin (+1,24), na stopničkah pa najdemo še domačinko Michelle Gisin (+1,95).

2-IMG_9027

Na finalu sta nastopili dve slovenski smučarki. Andreja Slokar in Ana Bucik sta prikazali različne vožnje v prvem in drugem teku. Novogoričanka je bolje opravila s prvo progo in na enajstem mestu za skoraj sekundo ugnala Ajdovko, ki je po povprečnem prvem teku zasedala sedemnajsto mesto. A v drugi vožnji se je zgodba obrnila. Slokarjeva je odpeljala odlično in z lepo prednostjo prevzela vodstvo ob prihodu v cilj. Za njo je za slabo sekundo zaostala tudi Bucikova, ki je ob koncu zasedla 16. mesto. Dolgo časa je Andreja Slokar sedela na stolu vodilne, prehitela jo je šele Američanka Moltzan, osma po prvi vožnji. Pa še ta le za stotinko.

1-IMG_9037

Vse skupaj je bilo ob koncu dovolj za osmo mesto. To je njen najboljši uspeh v svetovnem pokalu, na začetku meseca je bila v Jasni deveta. Ob tem pa velja dodati, da je imela Slokarjeva drugi najboljši čas druge vožnje, boljša je bila le zmagovalka Liensbergerjeva. Razplet za slovensko reprezentanco pomeni lepo izhodišče za prihodnjo sezono, saj bosta tako Bucikova kot Slokarjeva slalomsko sezono 2021/2022 začeli v prvi jakostni skupini. V skupnem seštevku slaloma je Bucikova s 140. točkami zasedla 12. mesto, Slokarjeva pa je s 97. točkamu zasedla 19. mesto.

Jutri bosta v Lenzerheideju na sporedu še ženski veleslalom (9.00 in 12.00) in moški slalom (10.30 in 13.30). Na štartu bo tudi Štefan Hadalin, ki je prv tako kot Andreja Slokar, član ajdovskega smučarskega kluba Dol.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon