Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Galeriji Hiša mladih retrospektivna razstava Eve Ožbot

V Ajdovščini že nekaj dni poteka Festival Klementina, v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih. Žal so ga novi vladni ukrepi za zajezitev epidemije malce okrnili, kljub vsemu pa so včeraj uspešno izpeljali odprtje razstave Eve Ožbot, ki se v tamkajšnji galeriji predstavlja z retrospektivno razstavo. Ogled je na voljo tudi v spletni različici. Vabljeni.

Eva Ožbot je grafična oblikovalka, ki s svojo retrospektivno razstavo predstavlja opus svojih stvaritev, strnjenih v petnajst plakatov. Izbrana dela prikazujejo širok spekter ustvarjanja; od moderne ilustracije, tipografije, ilustracije knjige, pa do ilustracij slikovnih zemljevidov. Ker se njena ustvarjalna pot šele dobro začenja, rada raziskuje in preizkusi različne sloge in tehnike ilustriranja in oblikovanja, in se poskuša pri svojem delu čim manj omejevati.

Razstava je na ogled v Galeriji Hiša mladih, ki pa bo vsaj do 11. aprila žal zaprta. Nato pa spet na voljo vsem, ki bi razstavo radi doživeli v živo. Do takrat pa si lahko zanimiva dela Eve Ožbot ogledate v spodnjem posnetku. Vabljeni.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon