Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na seznamu za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu tudi tri Mlinarke

Zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji je trenutno šport na stranskem tiru. Prekinjena so vsa tekmovanja in treningi. Vseeno pa je s strani Rokometne zveze Slovenije prišla razveseljiva novica. Novi selektor Dragan Adžić je na priprave pred kvalifikacijskima tekmama za SP proti Islandiji povabil 23 igralk, med njimi pa najdemo tudi tri članice ajdovskega Mlinotesta.

Dragan Adžić je novo imena klopi slovenske ženske rokometne reprezentance. Nasledil je Uroša Bregarja, ki je pred nekaj dnevi presenetljivo zapustil slovensko reprezentanco in prevzel Srbijo. 51-letni črnogorski strokovnjak je v preteklosti črnogorsko izbrano vrsto popeljal do srebrne olimpijske kolajne ter naslova evropskih prvakinj.

Novi selektor je danes že izbral igralke za bližnja kvalifikacijska dvoboja z Islandijo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Prva tekma bo 17. aprila v Ljubljani, povratna pa 21. aprila v Hafnarfjordurju.  Na seznamu sicer ni nobenih večjih sprememb v primerjavi z igralskim naborom njegovega predhodnika. V njem so vse nosilke igre iz prejšnjih let. Tudi Ajdovka Maja Svetik, ki trenutno zastopa barve Krima Mercatorja ter Nuša Fegic in Teja Ferfolja iz ajdovskega Mlinotesta, ki so že vajene reprezentančnega dresa.

Selektor Adžić pa je malce presenetljico v delo vključil tudi najboljše posameznice, rojene leta 2002 in 2003 in tako se je na seznamu znašla še tretja članica Mlinotesta, Nina Kovšca. Zanjo bo to krstni nastop v članski reprezentanci, a ima že bogate izkušnje z igranjem za mlajše selekcije.

Slovenija je doslej šestkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila na Hrvaškem 2003, kjer je zasedla osmo mesto. V Italiji je leta 2001 osvojila deveto, v Rusiji leta 2005 in Nemčiji leta 2017 14., v Nemčiji leta 1997 18., na Japonskem pa leta 2019 19. mesto.

 

Seznam za tekmi z Islandijo:

– vratarke: Branka Zec (Waiblingen), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Maja Vojnović (Krim Mercator) in Karin Kuralt (Zagorje);
– krilne igralke: Ema Abina, Maja Svetik, Tija Gomilar Zickero (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Manca Kogovšek (Litija);
– zunanje igralke: Elizabeth Omoregie, Barbara Lazović (obe Bukarešta), Ana Gros (Brest), Nina Zulić (Kastamonu Belediyesi), Tjaša Stanko (Metz), Erin Novak, Ana Abina (obe Krka), Nuša Fegic, Nina Kovšca (obe Mlinotest Ajdovščina);
– krožne napadalke: Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja, Manca Jurič (vse Krim Mercator), Aneja Beganović (Podravka Vegeta) in Teja Ferfolja.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon