Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina, mesto tulipanov za kratek čas

V sredo, 31. marca je Ajdovščina z okolico zacvetela na prav poseben način. Mladinski kulturni center Hiša mladih je kot vsako leto tudi tokrat obeležil Dan za spremembe. A nenadno zaprtje vzgojno-izobražvalnih ustanov, drugih institucij in organzacij je narekovalo, da so Dan za spremembe prehiteli za več kot teden dni. Vseeno pa jim je uspelo povezati številne posameznike in organizacije.

Na pobudo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina, se je v lokalni skupnosti, akciji Slovenske mreže prostovoljskih organizacij Slovenske filantropije, Združenje za promocijo prostovoljstva, tokrat s sloganom »Premagajmo osamljenost«, pridružilo 16 organizacij in institucij, vključno z vzgojno - izbraževalnimi zavodi na Ajdovskem.

Dan za spremembe 2021

Sicer pa se bo 10. aprila pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca. V organizaciji Slovenske filantropije bo že dvanajsto leto zapored povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom prostovoljskega prispevka k premagovanju osamljenosti. Zaradi ukrepov bodo akcije delno potekale na spletu, številne aktivnosti v živo pa bodo organizacije izvajale vse do konca meseca aprila. Letos bo širom Slovenije organiziranih 201 prostovoljskih aktivnosti, katerih rdeča nit bo naslavljanje osamljenosti z namenom krepitve vezi med posamezniki, organizacijami, skupnostmi in nenazadnje v celotni družbi. Prav tako ne smemo pozabiti, da je prostovoljstvo pomembna oblika aktivacije, ki zmanjšuje osamljenost in vrača smisel tako prostovoljcu kot prejemniku prostovoljske pomoči.

Dan za spremembe 2021

Ajdovski Mladinski center je idejo z idejo malce pohitel a jo obenem nadgradil s pridihom pomladi in izbral cvetlico TULIPAN, s katero je kot rdečo nit, povezal krog sodelujočih. Kljub že dolgo trajajaoči situaciji so s tokratno akcijo postali vsi skupaj še tesneje povezani in bili sprememba za en dan.

MKC Hiša mladih se zahvaljuje vsem, ki ste sodelovali z njimi in pomagali, da je akcija uspela.

 

* Vir in fotografije: Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #prostovoljstvo

Kolofon