Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Podcast Srednje šole Veno Pilon

Spet je petek in spet je čas za našo novo vlog objavo. Tokrat se podajamo v svet podcastov, ki na Ajdovskem niso še tako pogosti kot je to navada v svetu. Ledino orjejo na Srednji šoli Vena Pilona, kjer že nekaj časa pripravljajo podcast z naslovom Pilonov kotiček. Vabljeni k poslušaju.

Podcast ali »poddaja« po slovensko je definiran v slovarju informatike kot »digitalna zvočna ali video datoteka, ki se samodejno naloži na uporabnikov računalnik takoj, ko je objavljena na spletu«. Gre torej za digitalno vsebino, ki jo naložimo na internet, od tam pa jo uporabnik lahko pretoči na svoj računalnik in pa seveda potem na druge naprave, kjer lahko te vsebine gleda ali posluša. Te vsebine je originalno začela ponujati trgovina iStore, Applova spletna trgovina, v kateri so se uporabniki lahko na te oddaje tudi naročili in jih potem v različnih frekvencah avtomatsko downloadali, ko so te izšle. In tako je še danes, le da so podcasti iz neke Applove pogruntavščine prerasli v tudi drugje na internetu dostopne vsebine.

Danes vam v poslušanje ponujamo prva epizodo podcasta "Pilonov kotiček", oddajo dijakinj in dijakov Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina. Tematika pa nadvse aktualna: vpliv karantene in Covida na naše življenje. Sodelovali so učenke in učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Hvala učiteljici Marti, ustvarjalci pa: Feliks, Rok, Nika, Zala in Tayra. Vabljeni k poslušanju.

 
 
 
 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #vlog, #šolstvo

Kolofon