Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Glasujte za Ajdovščino v akciji Hočem pumptrack!

Zavod Aliansa vsako leto vsaj eni skupnosti brezplačno pomaga pri postavitvi pumptracka. S pomočjo natečaja bodo nekaj podobnega storili tudi letos, med tremi finalisti pa se je znašla tudi občina Ajdovščina, ki bi ji podoben objekt prišel še kako prav. Pot do pumptracka pa vodi skozi spletno glasovanje, zato vas vabimo, da si vzamete minutko časa in oddate glas. Za Ajdovščino seveda.

Komisija v sestavi Jaka Hartman, Anže Bizjak (Aliansa) in Andrej Dekleva (mtb.si) je med prijavljenimi projekti izbrala tri finaliste. Komisija je svojo oceno med drugim podala tudi glede na realnost ter kreativnost zasnove, bližino že obstoječih pumptrackov in povezanost kolesarske skupnosti ter sklenili, da vsem kriterijem najbolj ustrezajo naslednji projekti:

  • Wajdušna pumptrack / KK Črn trn, Ajdovščina
  • Grifonov grbinasti poligon / Športno turistično društvo Vinica
  • Lakeness Pumptrack / Društvo mladih Renče-Vogrsko

GLASUJ TUKAJ. Glasovanje poteka do do srede, 12. maja, do 12:00. Glasujete lahko le enkrat z vpisom v Faceebok.

 

Hočem pumptrack KK Črn trn

Člani Kolesarskega klub Črn trn, ki so projekt prijavili, menijo, da ajdovska skupnost potrebuje pumptrack zato, ker ga ni nikjer v bližini in niti v goriški regiji. Pumptrack bi se nahajal v športnem parku Pale, ki je izhodišče vseh ajdovskih trailov, gradi se nov skatepark, parkirišča pa otroci izrabljajo za razne treninge. V Ajdovščini delujeta dva kolesarska kluba, ki skrbita za ogromno podmladka (oba kluba imata preko 150 članov) in bi jim tak poligon prišel še kako prav. Poleg kolesarskega kluba, imamo tudi rolkarski klub, kjer je aktivnih nekaj čez 30 članov. Park sam ima več 100 obiskovalcev dnevno, ki so pretežno športniki oz starši z otroki in tudi njim bi prav prišel tak pumptrack. Za skupnost bo pupmtrack točka druženja ter spoznavanja novih prijateljev, za klube pa bo to poligon za treninge ter organiziranje tekem (pod okriljem Kolesarskega festivala bi izvajali tudi pumptrack tekmovanja).

Oglejte si tudi ajdovski promocijski video:

 
 
 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon