Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lična Hiša vabi na ogled ilustracij Veronike Vesel Potočnik

Vljudno vabljeni v Lično hišo k ogledu razstave ilustracij avtorice Veronike Vesel Potočnik, z naslovom Pisane (ne)vsakdanjosti. Razstava bo na ogled od sobote 17. aprila do sobote 8. maja 2021. V skladu s smernicami NIJZ in zagotavljanju varnega obiska galerije uradnega odprtja razstave ne bo. Video odprtja razstave si bo moč ogledati na spletni strani galerije Lična Hiša. Na dan odprtja bo možen ogled razstave med 19. in 20. uro, ostale dneve pa po urniku galerije.

Veronika Vesel Potočnik se bo na razstavi v ajdovski Lični hiši predstavila z ilustracijami, ki so nastajale kot samostojne slike v različnih obdobjih. So tako utrinki različnih življenskih pripetljajev, kot tudi razmišljanja o globljih problemih sodobne družbe. Raztezajo se od pisanih živih motivik do črno-belih konstrukcij. Na videz različne podobe se združujejo v iskanju razmerja med svetlobo in temo ter grajenju različnih vzorcev.

Veronika Vesel Potočnik

Avtorica se je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2012 diplomirala iz slikarstva. Leta 2017 se je študijsko izpopolnjevala v Cite International des Arts, v Parizu. V ilustracijah prepleta male podrobnosti z glavnimi protagonisti. V ilustracijah razvija ornamente, ki zaobjamejo celotno podobo v raznolikosti in večplastnosti. Poleg otroške ilustracije se posveča tudi ilustraciji za odrasle, kjer ornamentalnost razvija kot posledico grajenja imaginarnih arhitekturnih enot. Svoja dela razstavlja na razstavah doma in v tujini. Živi in dela v Kranju.

Razstava bo na ogled od sobote 17. aprila do sobote 8. maja 2021. V skladu s smernicami NIJZ in zagotavljanju varnega obiska galerije uradnega odprtja razstave ne bo. Video odprtja razstave si bo možno ogledati na www.licnahisa.com. Na dan odprtja bo možen ogled razstave med 19. in 20. uro, ostale dneve pa po urniku galerije.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #umetnost

Kolofon