Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Kodeljevem se je pisala ajdovska rokometna zgodovina

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo s 24:14 premagala Islandijo in tako naredila velik korak proti “mundialu”, ki bo decembra v Španiji. Za Slovenijo sta nastopili tudi Mlinarki Teja Ferfolja in Nuša Fegic, strelsko pa je bila učinkovita nekdanja kapetanka Ajdovk, Maja Svetik.

Varovanke novega selektorja Dragana Adžića so že v prvem polčasu pokazale, da jim Islandke ne bodo kos. Gostje so na Kodeljevem sicer prve zadele, a to je bilo njihovo edino vodstvo. Slovenke so nato z delnim izidom 7:2 ušle na štiri zadetke prednosti in vodstvo do polčasa zvišale na šest golov (13:7).

V nadaljevanju se slika na igrišču ni spremenila. Slovenke so brez težav nadzirale tekmo, premoč v kakovosti je bila očitna. V 47. minuti je Barbara Lazović s silovitim strelom od daleč s pomočjo prečke povišala na 20:11. Slovenija je največ vodila za enajst (22:21, 23:12 in 24:13). Blestela je Elisabeth Omoregie, ki je zabila devet golov. Amra Pandžić pa je zbrala 14 obramb, ustavila je 52 odstotkov vseh strelov.

Teja Ferfolja je izjemno odigrala v obrambi, medtem ko je Nuša Fegic vpisala prve minute za Slovenijo na uradni tekmi. 'Vesela in zadovoljna sem, da sem lahko del te super ekipe. Priznati moram, da sem bila na začetku tekme malce živčna, saj je bil to zame prvi uradni nastop za slovensko reprezentanco, ampak zavedam se, da je vsak začetek težak.'' je po tekmi dejala Nuša Fegic.

Nuša Fegic

''Vse smo že cel teden nestrpno pričakovale tekmo pod vodstvom novega selektorja. Odigrale smo odlično obrambo, katera nam je posledično prinesla lepo prednost pred povratno tekmo na Islandiji. Vesela sem nad našo nocojšnjo predstavo. Na Islandijo, kjer ne bo lahko, gremo mirni in zopet popolnoma skoncentrirani na novo borbo in željo po še eni dobri predstavi, s katero si lahko pridobimo vstopnico na svetovno prvenstvo v Španiji'". pa je tekmo komentirala Teja Ferfolja.

Teja Ferfolja

Naj dodamo še, da je Ajdovka in nekdanja kapetanka Mlinotesta Maja Svetik odigrala celotno tekmo na levem krilu in prispevala štiri zadetke. ''Že na ogrevanju sem začutila, da bo pred nami zelo dobra tekma, energija v ekipi je bila namreč super! Prav ta je pomonem mnenju bila ključna za zmago nad Islandijo. Veselile smo se vsakega zadetka, vsake obrambe. Zavedamo se, da je to le "prvi polčas" tekme za svetovno prvenstvo, zato odhajamo na Islandijo brez podcenjevanja, resno in zelo motivirano.'' je tekmo opisala Maja Svetik.

175549133_4029175590472449_4418622611821080840_n

Povratna tekma bo v sredo ob 21.45 v Hafnarfjordurju. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

 

* Fotografije: Slavko Kolar

 

 

 

Deni Stibilj

#šport, #rokomet

Kolofon