Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kixi v razburljivi končnici do prve zmage letos

Malonogometaši v drugi slovenski ligi so odigrali deseti in hkrati zadnji ligaški krog v tej sezoni. Ajdovski igralci so se na domačih Policah pomerili z ekipo Svet savn MNK Proteus iz Postojne ter slavili z rezultatom 7:6. Nadaljevala se je tudi Ženska liga, Ajdovke so na domačem terenu visoko izgubile proti favoriziranim Pomurkam.

Ajdovski malonogometaši so sezono sklenili z razburljivo tekmo proti tekmecem iz Postojne. Dolgo časa so lovili novo zmago in jo naposled ulovili praktično v zadnjih minutah sezone 2020/21. Škoda le ker je dvorana Police samevala, saj bi gledalci zagotovo prišli na svoj račun, ob koncu je namreč na semaforju pisalo 7:6 za domačo ekipo. Tekmo so bolje odprli Postojnčani, ki so po dobrih desetih minutah vodili z 0:2. A se domači niso predali in z goloma Vancete in Milaniča izenačili na 2:2. Postojna je v zaključku prvega dela še enkrat povedla, premoč pa nadaljevala tudi v začetku drugega dela. V 28. minuti je svojo prednost povišala na 2:5. Nato pa je na sceno stopil najboljši ajdovski strelec v tej sezoni, Jan Žnidarčič. V razmaku petih minut je kar štirikrat premagal nasprotnega vratarja in Kixi so v 35. minuti vodili s 7:5. Postojnčani so do zadnjega sodniškega žvižga zadeli še enkrat, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa.

Sezona je za Kixe zaključena, med šesterico drugoligašev so osvojili peto mesto, pravzaprav pa je uspeh že to, da so kljub vsem težavam uspešno pripeljali sezono do konca. Ob majhni finančni podpori je druga liga trenutno ajdovska realnost, za ponovno spogledovanje s prvo ligo pa bi bilo potrebno vložiti precej več denarja in energije.

Dekleta Primorje

V Ženski nogometni ligi Pomurje nadaljuje zmagovalno serijo. Beltinčanke so napolnile mrežo Ajdovščine in vknjižile 48. zaporedno zmago. S šestimi goli je bila najučinkovitejša Kaja Korošec, trikrat so zadele Nina Kajzba, Sara Makovec in Špela Kolbl. Anja Eferl in Lucija Kos sta se razveselili prvega zadetka po zimski selitvi v Pomurje, Pija Frešer se je podpisala pod članski prvenec. Ajdovke, ki si v tekmi niso pripravile resnejše priložnosti gol, bodo v prihodnjem krogu proste.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet, #futsal

Kolofon