Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Potop Primorja na derbiju v Vipolžah

Nogometaši ajdovskega Primorja so tudi igrišče v Brdah zapustili sklonjenih glav. Za deseti poraz v sezoni sta bili usodni predvsem dve enajstmetrovki, ki sta bili dovolj, da so se domači razveselili treh točk. Ajdovce sedaj čaka trd boj za obstanek v drugoligaški konkurenci, do onca sezone je ostalo le še sedem srečanj, v ligi za obstanek.

Ponovna vrnitev na nogometne zelenice ni prinesla tako željenega rezultatskega preobrata za igralce v rdeče črnih dresih. Na severno-primorskem derbiju v Vipolžah so se veselili domačini, ki so po preobratu zmagali s 3:2. Brici so se vodstva veselili  37. minuti, ko je enajstmetrovko izkoristil Rok Bužinel. Predtem je žoga po prostem strelu domačih, zadela v roko enega izmed igralcev Primorja, ki so stali v živem zidu. Ajdovci so izenačili še pred odmorom, v polno je meril Jakob Kodermac, isti igralec pa je v deseti minuti nadaljevanja tekme zadel še drugič. Obakrat je zadel z glavo, obakrat se je znašel na pravm mestu ob pravem času.

Brda - Primorje

Na mokrem in spolzkem igrišču so igralci Primorja po vodstvu prevzeli pobudo, nanizali še nekaj lepih priložnosti in povsem kontrolirali potek igre. A gostitelji se niso predali. Uspelo jim je izpeljati hiter proti napad in gledalci so v 76. minuti videli drugo izenačenje na tekmi. Vratar Primorja, Primož Bužan, v preteklosti tudi vratar Brd, je klonil po strelu Amadeja Mariniča. Za popoln preobrat pa je zgolj štiri minute kasneje poskrbel Rok Bužinel, ki je izkoristil še drugi strel z bele točke. Ajdovci so nato vse sile znova usmerili v napad, a bili v zaključku akcij premalo natančni, da bi iztržili kaj več kot poraz. Že deseti v sezoni.

Nogometaši Primorja tako še naprej čakajo na novo zmago, zadnjič so se polnega izkupička razveselili "daljnjega" avgusta 2020. Trojica Primorje, Brda in Šmartno na začelju lestvice ima zdaj po devet točk. Do konca sezone je ostalo še sedem tekem in potrebno bo precej dvigniti nivo igre, če želimo v Ajdovščini tudi v naslednji sezoni spremljati drugoligaški nogomet.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon