Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tretja Moja pobuda bo znova obogatila kvaliteto življenja na Ajdovskem

Ajdovski občinski svetniki so na aprilski seji sprejeli sklep o načinu priprave participativnega proračuna za leti 2021 in 2022. To bo že tretja izvedba Moje pobude v Občini Ajdovščina, ki tokrat prinaša zanimivo novost - oddajanje predlogov participativnega proračuna in glasovanje preko mobilne aplikacije. Čas je, da razmislite kako z lastnimi idejami obogatiti kvaliteto življenja na naših tleh.

Po treh letih se v ajdovsko občino znova vrača participativni proračun, Moja pobuda, ki je v preteklih dveh izvedbah (v letih 2016 in 2018) poskrbela za kar nekaj zanimivih, predvsem pa zelo koristnih, predlogov, ki danes skrbijo za boljšo kvaliteto življenja na domačih tleh.

Zbiranje projektnih predlogov in glasovanje za tretjo izvedbo participativnega proračuna v občini Ajdovščina je bilo načrtovano že za lansko leto, vendar zaradi koronavirusnih omejitev tega ni bilo mogoče izvesti. Zato bomo občanke in občani k posredovanju predlogov projektov in nato h glasovanju povabljeni v prihodnjih mesecih, v drugi polovici leta pa se bo že pričelo z izvedbo izglasovanih predlogov. Čas je torej za razmislek kako z lastnimi idejami oplemenititi našo skupnost.

Moja pobuda 2021

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina, Tretja Moja pobuda prinaša novost – obstoječim sedmim se dodaja še osmi paket projektov, vezan na podajo predlogov in glasovanje preko aplikacije Občine Ajdovščina. Projekte bomo torej občani lahko predlagali glede na šest geografsko zaokroženih območij, sedmi paket projektov bodo predlagali in zanje glasovali mladi od 15. do vključno 29. leta. Letošnja novost – osmo območje – je vezana na mobilno aplikacijo občine Ajdovščina, projekte za to skupino bomo tako lahko predlagali vsi občanke in občani, ne glede na starost ali kraj bivanja (geografsko območje), vendar pod pogojem, da bodo projekti oddani preko mobilne aplikacije, preko katere bo nato potekalo tudi glasovanje. Fizično glasovanje na voliščih bo za sedem območij potekalo letos poleti, medtem ko bo zbiranje projektov in glasovanje za osmo območje izvedeno prihodnje leto. Na ta način se želi občanke in občane »privaditi« na sodoben način sodelovanja, ki bo v prihodnosti ponujen kot alternativa. Za območja od 1 do 7 je v proračunu rezerviranih 60.000 evrov za obe leti. Za osmo območje (mobilna aplikacija) pa je v proračunu za leto 2022 rezerviranih še dodatnih 60.000 evrov. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mojapobuda

Kolofon