Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ureja se pot po »rebri«, med Vipavskim Križem in Malimi Žabljami

Obiskovalci Vipavskega Križa, pa tudi domačini in sosedje iz Malih Žabelj, se bodo zagotovo razveselili na novo urejene peš poti, ki vodi po »rebri«, na njej pa je že mogoče srečati tudi znamenja Križevega pota. Domačini bi sčasoma pot radi tudi osvetlili in z njo še bolje obogatili turistično ponudbo v okolju.

Tisti, ki ste se v zadnjem času sprehajali v okolici Vipavskega Križa in za svojo pot izbrali »Reber« (starodavna pot, ki vodi iz Vipavskega Križa proti Malim Žabljam), ste ob njej verjetno že opazili lesene križe, ki ponazarjajo Križev pot. Sedaj pa je na vrsto prišla tudi ureditev same poti, ki bo po prenovi precej varnejša in prijaznejša do obiskovalcev, obenem pa tudi nova turistična ponudba Vipavskega Križa in okolice.

2-IMG_9430

Pri načrtovanju urejanja je sodeloval tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine, saj je območje spomeniško zaščitevo. Delavci so že dokončali odvodnjavanje, trenutno pa pot, po celotni trasi, urejajo z gramozom, nato pa bo zabetonirana s pranim betonom, izdelanim iz lomljenca, tudi proti zdrsevanju. Dela se od zgoraj navzdol, prvih nekaj metrov poti je že zabetoniranih. Dela opravlja Marko Vrčon iz Skrilj, okoli 25.000 evrov stroškov bo kril občinski proračun.

Pot po Rebri - Vipavski Križ<br />
Fotografija: Občina Ajdovščina

 

* Vir in spodnja fotografija: Občina Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem, #vipavska dolina, #vipavskikriž

Kolofon