Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorje z novim trenerjem do pomembne zmage v Slovenj Gradcu

Sprememba na klopi ajdovskega Primorja je nogometašem očitno dobro dela. Po dolgih devetih mesecih so se fantje znova razveselili zmage in to zelo pomembne, na gostovanju v Slovenj Gradcu. Junak srečanja je postal Amel Džuzdanović, ki je z dvema zadetkoma ohranil upe na obstanek v drugoligaški konkurenci. Oglejte si vrhunce sobotnega srečanja.

Primorje je v boju za obstanek, pod vodstvom novega trenerja Borivoja Lučića, v Slovenj Gradcu premagalo domačine, igralce moštva Fužinar. Domačini so sicer prvi zadeli, v 32. minuti so povedli po hitri akciji, predložek Koritnika je v vodstvo pretvoril Tadej Trdina. A rdeče črni se niso predali in za razliko od prejšnjih tekem, uspeli prevesiti tekmo v svojo korist. Verjetno ključen trenutek tekme se je zgodil tik pred koncem prvega dela, podajo Jakoba Kodermaca je odlično izkoristil kapetan Amel Džuzdanović in s strelom iz roba kazenskega prostora matiral domačega vratarha Marčiča.

V drugem delu smo videli dokaj izenačeno predstavo, obe moštvi pa sta si v odprti igri pripravili kar nekaj zrelih priložnosti za zadetek. Tekma se je v korist Ajdovcev odločila v 84. minuti, domači igralec Paradiž je v kazenskem prostoru igral z roko in sledila je enajstmetrovka. Žogo si je nastavil Džuzdanović in s strelom v desni kot vratarja odločil tekmo.

Tri točke so izjemno pomembne v boju za obstanek v ligi, do konca je le še šest srečanj, ajdovska ekipa pa se trenutno drži na 14. mestu. Z istim številom točk kot Šmartno, dve točki manj pa imajo na zadnjem mestu Brda. Sledi domače srečanje proti ekipi Krškega, v soboto, 1. maja, ob 17. uri.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon