Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina bo tudi letos gostila kolesarsko dirko po Sloveniji

Po enoletnem premoru bomo v Sloveniji vnovič gostili pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji. Kolesarska karavana se bo znova ustavila tudi v Ajdovščini, morda bo med nastopajočimi tudi Tadej Pogačar, včerajšnji zmagovalec klasike Liege -Bastogne - Liege.

Po enoletnem premoru bomo v Sloveniji vnovič gostili pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski dirki Po Sloveniji. Kakšna bo letošnja trasa dirke in ali bomo dobili novega gostitelja etape, bo znano kmalu, znano pa je že da bo del dirke potekal tudi skozi Ajdovščino, neuradno naj bi bil pri nas štart etape. Morda bomo tako lahko srečali tudi Tadeja Pogačarja, ki uradno sicer še ni potrdil nastopa na slovenskem "touru", a vse več govoric potrjuje nastop na lanskega zmagovalca francoske pentlje na domačih cestah.

Ajdovščina je bila del Kolesarske dirke po Sloveniji tudi leta 2019, ko so kolesarji zadnjič nastopili pri nas, lansko leto je dirka zaradi epidemije odpadla. Takrat je bil junak Italijan Giovanni Visconti (Neri Sottoli), ki je ciljno črto v Ajdovščini prvi prečkal pred rojakom in takratnim vodilnim na dirki Diegom Ulissijem (UAE-Team Emirates). Spomnimo se, da se je Vipavska dolina izkazala z izjemno navijaško kuliso in gostoljubnostjo, slika pa je prek Eurosporta šla v širni svet.

 

* Naslovna fotografija: Igor Sever

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon