Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lavričeva knjižnica vabi k projektu Primorci beremo

Primorske knjižnice v pomladnem času že 15. leto zapored vabijo k sodelovanju v bralnem projektu Primorci beremo, da se skupaj povežemo v bralni akciji, ki ponosno ponuja raznoliko čtivo slovenskih avtorjev v bralni užitek in »raziskovanje«. Bralno popotovanje se je tradicionalno pričelo na svetovni dan knjige, 23. aprila in zaključuje 9. novembra.

V Lavričevi knjižnici Ajdovščina se 23. aprila 2021 pričenja že 15. tradicionalna bralna akcija primorskih knjižnic. Na letošnjem seznamu lahko bralci, ki se odločijo sodelovati, izbirajo med 86 naslovi knjig slovenskih avtorjev. Za uspešen zaključek projekta je potrebno prebrati pet proznih del in eno pesniško zbirko ter oddati bralna znamenja z osnovnimi podatki o knjigi in bralcu.

Da projekt, ki ga sofinancira JAK - Javna agencija za knjigo RS, živi naprej, je pomemben prav vsak bralec ne glede na to, koliko knjig uspe prebrati. Med sodelujočimi so vsako leto tudi taki, ki preberejo več od potrebnega števila za dokončanje projekta, nekateri celo vse knjige s seznama. Cilj bralne akcije za odrasle je, da bralci berejo in spoznajo dela slovenskih avtorjev. Projekt bo potekal do 9. novembra 2021. V osrednji knjižnici v Ajdovščini, v podružnicah v Vipavi in Podnanosu, na potujoči knjižnici in v izposojevališču v Dobravljah vas že čaka letošnji izbor knjig.  Lepo vabljeni, da se pridružite.

 

* Naslovna fotografija: Lavričeva knjižnica

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon