Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nogometaši Vipave na domačem igrišču boljši od Tolmincev

Po daljšem premoru zaradi epidemioloških razmer so se na igrišča vrnili tudi nižjeligaši. Znova je zagon dobila tretja nogometna liga, kjer tekmuje Fama Vipava. Fantje so najprej doma remizirali s Šenčurjem, včeraj pa, v zaostali tekmi, premagali ekipo Tolmina.

Pretekli vikend sta dvoboj 11. kroga 3.SNL zahod odigrali moštvi Vipave in Šenčurja, srečanje pa se je kljub vodstvu domačih s 3:1, končalo z delitvijo točk. Domače je v vodstvo popeljal Tilen Leban, ki je zadel tik pred odhodom v slaičlnice. Izenačil je Ladislav Stanko v 58. minuti srečanja, nato sta sledila nova zadetka Lebana, v 71. in 75. minuti, vse tri zadetke pa je dosegel z glavo. Gostje se niso predali in na krilih Stanka prišli do izenačenja, zadel je v 87. in 88. minuti.

Včeraj pa so Vipavci odigrali še zaostalo tekmo s Tolminom, ki bi morala biti na sporedu že lanskega oktrobra. Vipava je povedla v 23. minuti, z leve strani je v kazenski prostor podajo prejel Leban, ki je znova zadel z glavo in povedel domače v vodstvo. Prednost je Vipava uspela zadržati do konca polčasa, v drugega pa so odločneje krenili gostje. Napad po levi strani je v dresu Tolmina, v 51. minuti uspešno zaključil Debenjak in izenačil na 1:1. Nogometaši Vipave so nato krenili v lov za vse tri točke, kar jim je tudi uspelo, po kotu je v 64. minuti z glavo zadetek dosegel Jakob Panič Nardin. Gostje so dvakrat uspeli zatresti okvir domačih vrat, vendar so morali priznati premoč Vipavi, ki je slavila z 2:1.

Fotografija: Matic Soban

V nedeljo 2. maja bodo igralci Vipave znova stopili na domače igrišče, nasproti jim bo stala ekipa Postojne. Že dan prej pa bo v 2SNL, na ajdovskem Mestnem stadionu, gostovala ekipa Krke. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na tej povezavi.

 

* Vir: SNPortal.si

* Fotografije: Matic Soban

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon