Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nesrečen domač poraz Primorja proti Krškemu

Na današnji praznik dela se je nadaljevalo drugoligaško nogometno prvenstvo. Ajdovska ekipa, ki se bori za obstanek v ligi je na domačih tleh gostila Krško in izgubila z 1:2. V 93. minuti srečanja je kapetan Amel Džuzdanović zapravil enajstmetrovko za izenačenje. Sledi izjemno pomembno gostovanje v Šmartnem ob Paki.

Na ajdovskem Mestnem stadionu smo še vedno pogrešali podporo navijačev, ki jo domači nogometaši več kot očitno zelo pogrešajo. Po zmagi v prejšnjem krogu, na gostovanju v Slovenj Gradcu, so se tokrat rdeče črni pomerili z zelenimi iz Krškega. Z zmago bi Primorje storilo velik korak k obstanku v ligi, saj sta brez točk ostala tudi neposredna konkurenta, Brda in Šmartno.

V prvem polčasu se mreži nista zatresli, čeprav sta si obe ekipi priigrali kar nekaj zanimiv situacij iz katerih bi se dalo iztržiti kaj več. Zato pa je bilo nadaljevanje povsem drugačno, dramatično, prava zgodba kot jo lahko napiše le nogomet. Začelo se je v 59. minuti, ko je Primorje v vodstvo popeljal Rene Šolaja in se razveselil prvega zadetka v ajdovskem dresu. Domači so se nato malce potegnili v obrambo, gostje pa so pričeli vse bolj oblegati vrata vratarja Bužana. Obramba Primorja je vzdržala vse do 74. minute, ko je bil natančen Lesjak.

Tudi po izenačujočem golu so gostje še naprej prevladovali in prišli v končnici srečanja še do enajstmetrovke. A domači vratar Primož Bužan je strel mojstrsko ubranil in vse je kazalo na delitev točk v Ajdovščini. Nato pa so gostje, v 92. minuti, izpeljali hiter proti napad, ki ga je uspešno zaključil Vrdoljak. Kljub šoku so domači našli dovolj motivacije za zaključni napad, kar se jim je obrestovalo s priborjeno enajstmetrovko v 93. minuti. Odgovornost je prevezel Amel Džuzdanović, ustrelil v desni kot vratarja, a premalo močno in natančno. Sledil je le še zaključni sodniški žvižg in novo veliko razočaranje domačih fantov, ki bi si danes vendarle zaslužili kaj več kot novo ničlo. A tak je nogomet. Priložnosti za popravni izpit bodo že prav kmalu, v sredo na gostovanju v Šmartnem ob Paki in nato v soboto gostovanje v Brdih. Tekmi sezone, leta, morda desetletja. Srečno fantje.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon