Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke z zmago začele končnico za naslov prvakinj

Ajdovski Mlinotest je na najboljši možni način otvoril ligo za prvaka. Mlinarke so po izenačenem prvem polčasu, takoj na začetku drugega dela stopile na plin in zadele Krki poraz s 33:30. Najboljša strelka pri Ajdovkah je bila Nataša Janković Rustja, ki je dosegla 8 zadetkov. V naslednjem kolu Mlinotest čaka Krim Mercator. Na domačih tleh so bili v 2DRL uspešni tudi ajdovski rokometaši.

V soboto se je na ajdovskih Policah pričela rokometna končnica za naslov prvaka v prvi ženski ligi. Mlinarke so na domačem parketu gostile neugodno ekipo Krke, ki se je ob koncu srečanja pokazala kot dostojen tekmec ajdovskim rokometašicam. Zmago so si sicer priborile povsem zasluženo, a pot do nje nikakor ni bila lahka.

V prvem delu igre si nobena ekipa ni priigrala občutne prednosti, bilo je precej izmenjevanj v vodstvu, vseeno pa so tempo igre narekovale domače rokometašice. Precej napadalna igra obeh ekip je ob koncu polčasa na semaforju prikazala rezultat 15:16, kar je bil znak, da bo treba v nadaljevanju malce bolj pritisniti na plin. Odmor je očitno dobro del domačim igralkam, ki so z agresivno obrambo povsem razorožile Dolenjke in se po desetih minutah nadaljevanja odlepile na pet golov prednosti. Veronika Leški je v 40. minuti zadela za 23:18. Nadaljevanje je bilo nato precej lažje, a Krke vseeno ni bilo prehitro za odpisati. Razpoložena je bila predvsem Ana Albina, ki bo v prihodnji sezoni nosila ajdovski dres, domačim vratarkam je tokrat nasula devet zadetkov. Na nasprotni strani Novomeščanke niso našle prave obrambe za Natašo Janković Rustja, ki je bila pri strelu uspešna osemkrat.

Tekma v Ajdovščini je bila dokončno odločena v zadnji minuti, ko je zadela Nuša Fegic in popeljala domače v vodstvo z 32:29. V prihodnjem krogu, v soboto 8. maja, Ajdovke gostujejo v Ljubljani pri ekipi Krim Mercator.

S tekmovanjem v 2DRL so nadaljevali tudi ajdovski rokometaši, ki so na Policah gostili ekipo Kronos iz Logatca. Zmaga je ostala doma, domači so bili boljši z 28:22. Ajdovci so celotno srečanje narekovali tempo in brez večjih težav držali goste na razliki treh, štirih zadetkov, v končnici pa prednost še povišali. Jani Svetik je zadel sedemkrat, Dimitrij Mičović pa petkrat. Prihodnjo soboto bodo fantje, ki jih s klopi vodi trener Roman Šimon, gostovali v Kočevju.

 

* Naslovna fotografija: Robert Ferjančič

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon