Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Verona spet srečen kraj za ajdovsko BMX ekipo

Italijanska Verona je v soboto in nedeljo tradicionalno gostila evropski pokal v disciplini BMX race. Znova se je na tekmo podala številna slovenska odprava, med njimi tudi štirje člani ajdovskega kolesarskega kluba Črn trn, ki so v zgoščeni konkurenci najboljših evropskih BMX kolesarjev prikazali odlične vožnje. Za rezultat vikenda je z devetim mestom poskrbel Tim Rovtar.

Verona je zadnjih nekaj let srečen kraj za slovenske in hkrati ajdovske tekmovalce v disciplini BMX race. Ena najlepših prog v Evropi vedno znova preseneti in nič drugače ni bilo niti letos. Kljub strogim epidemiološkim pogojem so organizatorji na tekmo privabili več sto najboljših svetovnih kolesarjev, kar pomeni, da je dogodek odličen pokazatelj vrednosti tekmovalcev in ena redkih prilik za Ajdovce, da primerjajo svoje znanje s tujo konkurenco. Ajdovščina sicer še vedno čaka na gradnjo prave BMX proge, ki bi si jo mladi kolesarji tudi zaslužili, saj bi le tako lahko držali stik s konkurenco, ki ima pogoje o katerih lahko v klubu Črn trn trenutno le sanjajo. Nastop na tako veliki tekmi je tako za marsikoga tudi nagrada za ves trud in odrekanje, ki ga vlagajo v to izjemno zanimivo kolesarsko disciplino.

V tem kontekstu pridejo rezultati članov Črnega trna še bolj do izraza, saj so na tekmovanju v Veroni verjetno edini ali pa eni izmed redkih, ki v domačem okolju ne premorejo pravih pogojev za trening, to pa pomeni številne vsakotedenske vožnje na kar precej oddaljene proge, kjer lahko pilijo svoje znanje. A kot smo na tem portalu že večkrat zapisali, z voljo, motivacijo in talentom, se da doseči marsikaj.

Kot smo že v uvodu zapisali se je v Verono odpravilo 14 slovenskih tekmovalcev in dve tekmovalki. Za slovensko veselje je poskrbel mladi Ljubljančan Mak Breznik Falk, ki je v kategoriji dečkov starih 12 let, zasedel tretje in drugo mesto. S tem pa dosegel enega največjih slovenskih BMX rezultatov v zgodovini. V isti kategoriji je nastopil tudi Nik Prek (Črn trn). V soboto mu je šlo malce boljše, z borbeno vožno se je prebil v polfinale, na koncu je zasedel 14. mesto. V nedeljo pa je le za las zgrešil napredovanje iz motov.

Maxim Jazbar & Nik Prek

Najboljši rezultat med tekmovalci v dresu klub Črn trn je dosegel Tim Rovtar. V kategoriji dečkov starih 15 in 16 let je v soboto napredoval vse do polfinala. Tudi finale ni bilo daleč, a ob koncu je bil zelo vesel devetega mesta, kar je glede na konkurenco še vedno vrhunski rezultat. V isti kategoriji je nastopil tudi Beno Batič. V soboto je obtičal v motih, v nedeljo pa je mu je uspelo priti v četrtfinale, kjer so bili tekmeci žal močnejši. V uteho pa mu je lahko zmaga v internem dvoboju s Timom Rovtarjem. Posnetek te vožnje si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

V kategoriji dečkov starih 14 let je nastopil še Maxim Jazbar. Malce slabše sobotne vožnje so pomenile obstanek v motih, nedeljsko tekmo pa je zaključil v četrtfinalu in bil ob koncu vesel 27. mesta. Za vse skupaj je bil tekma v Veroni dobra popotnica za rezultatski razvoj v prihodnje.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon