Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Praznujte skupaj z Ajdovščino, v sredo 5. maja 2021

5. maj je tisti dan, ko Ajdovščina praznuje svoj občinski praznik. Tudi letos bo tako, seveda pa v malce bolj virtualni obliki, a zato nič manj zanimivi. Praznovanje bo dodatno popestril prihod Slovenske bakle, ki bo do začetka olimpijskih iger v Tokiju, potovala po vseh slovenskih občinah. Vse skupaj si bo moč ogledati na občinski spletni strani in socialnih medijih ter tudi na televiziji, na kanalu GO TV, s pričetkom ob 17. uri.

Občina Ajdovščina praznuje svoj praznik 5. maja, ko je bila v Ajdovščini na ta dan leta 1945 ustanovljena Narodna vlada Slovenije, v spomin na osvoboditev izpod fašizma in priključitev Primorske Sloveniji. Za prispevek k razvoju in prepoznavnosti občine podeljuje občina zaslužnim občanom, organizacijam in drugim občinska priznanja in nagrade v skladu s predpisom občine.

Letošnja slavnostna seja se bo pričela s prazničnim govorom župana Tadeja Beočanina. Proslava je priložnost za zahvalo vidnim posameznikom in ustanovam, ki z različnimi dejanji plemenitijo našo skupnost. Letošnje prejemnike najvišjih občinskih priznanj ter priznanj župana vam razkrijemo jutri. Na slovesnosti pa bodo izročena tudi priznanja za lansko leto, ko je slovesnost sovpadla s popolnim zaprtjem države zaradi zdravstvene krize. Neposredni prenos slovesnost ob prazniku občine Ajdovščina, bo potekal prek občinske spletne strani ter socialnih medijev, ogledati pa si ga bo mogoče tudi na televiziji, na kanalu GO TV , s pričetkom ob 17. uri.

Mlaj 2021

Kot smo že v uvodu omenili pa bo praznik sovpadal tudi s prihodom olimpijske bakle v mesto. Po Ajdovščini bodo baklo nosile domače športnice in športniki – od najmlajših do tistih, ki so se zaradi športa že zapisali v zgodovino. Častni gostje dogodka, ki ga bo povezoval športni novinar Sandi Škvarč, bodo tudi vsi štirje ajdovski olimpijci: cestna kolesarka Polona Batagelj (London 2012; Rio 2016), paraolimpijec – kolesar in tekač Marko Sever (Sydney 2000; Atene 2004), gorski kolesar Primož Štrancar (Sydney 2000), cestni kolesar Alojz Bajc (Rim 1960). Zadnja nosilka Slovenske bakle v Ajdovščini bo smučarka, ki je v minuli sezoni presenetila svetovno konkurenco in se poteguje za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu 2022. Andreja Slokar bo nato baklo predala županu Tadeju Beočaninu.

Ajdovščina, praznovanje 5. maja

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Matic Slemič

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon