Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Močno vinjeni voznici ogrožali promet na Ajdovskem

Policisti na Ajdovskem so imeli v zadnjih dneh kar precej dela z dvema voznicama, ki sta precej pregloboko pogledali v kozarec. Ena izmed njiju je v Vipavi obenem še povzročila prometno nesrečo v kateri se je, na srečo, le lažje poškodovala.

29. aprila ob 20.47 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Vipave in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti PP Ajdovščina so  na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil med drugim  ugotovili, da  je  54–letna voznica osebnega avtomobila vozila po regionalni cesti (Goriška  cesta) pokopališča proti centru Vipave. Ko je pripeljala v bližino stanovanjskega bloka (Ulica Gradnikove brigade) je z vozilom zapeljala levo na nasprotni vozni pas, čez pločnik in nato čez brežino na travnato površino ob omenjenem bloku. V prometni nezgodi je bila voznica predvidoma lažje poškodovana in je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje  v šempetrsko bolnišnico. V nadaljevanju postopka so ji policisti PP Ajdovščina odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola (1.63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so zoper povzročiteljico prometne nesreče podali  obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.

29. aprila nekaj po 20. uri, so bili policisti obveščeni o nedavni tatvini otroškega kolesa v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec izpred garaže odvzel otroško kolo neznane znamke, bele in zelene barve z modrimi napisi. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega  dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V soboto, 1. maja okoli 2. ure v nočnem času, so policisti na območju Ajdovščine ustavili 45–letno voznico osebnega  avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola ( 2,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednja se ni strinjala z  rezultatom preizkusa alkoholiziranosti, zato ji je bil odrejen strokovni pregled na alkohol v zdravstveni ustanovi. Policisti PP Ajdovščina so ji začasno  odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo (po 113.a členu Zakona o prekrških).  Ajdovski policisti bodo zoper voznico glede na rezultat toksikološke preiskave, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, podali ustrezen ukrep na pristojno okrajno sodišče.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#kronika

Kolofon