Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bron in srebro Budanjskih lokostrelcev na tekmovanju za Veronikin pokal

Na stadionu Prijateljstva v Mekinjah se je odvila 5. lokostrelska tekma za Veronikin pokal. Tekmovanje, ki šteje za uvrstitev na svetovno jakostno lestvico, organizirajo člani Lokostrelskega kluba Kamnik in gre za enega najodmevnejših slovenskih tekmovanj v lokostrelstvu. Na tekmi so se odlično odrezali tudi člani Budanjskih lokostrelcev.

Letošnje leto je to celo edina takšna tekma v evropskem merilu, na kar so v Kamniku izredno ponosni. Tekmovalo je preko 160 tekmovalk in tekmovalcev iz 18 držav, med njimi pa tudi najboljši predstavniki svetovne rang lestvice iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Danske, Francije, Indije, Izraela, Italije, Latvije, Luksemburga, Nizozemske, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške, Sudana in ZDA. Tekmovanje je bilo organizirano za kadete in kadetinje, mladince in mladinke ter člane in članice, ki so se ločili na tekmovalce z ukrivljenim in sestavljenim lokom.

Barve Budanjskih lokostrelcev so zastopali Tonja Čibej, Metka Obljubek, Jure Birsa, Gašper Samec, Andraž Samec in Dejan Fabčič. Kljub zahtevnim razmeram za trening v času epidemije so se izjemno odrezali, še posebej velja izpostaviti dosežka Metke Obljubek, ki je bila tretja med kadetinjami ter dosežek Andraža Samca, ki je bil v kategoriji kadetov drugi. S četrtim mestom je Andražev uspeh dopolnil Gašper Samec.

Budanjski lokostrelci

Tudi sicer so na tekmovanju prevladovali slovenski lokostrelci in lokostrelke, saj so osvojili kar 12 medalj, pred Avstrijo s petimi in Dansko s tremi medaljami. 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon