Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andraž Samec četrti na Evropskem mladinskem pokalu v Čatežu

Čatež je gostil lokostrelski Evropski mladinski pokal, ki se ga je udeležilo veliko število mladih lokostrelk in lokostrelcev iz 18 držav. Slovenska reprezentanca je zasedla visoko 4. mesto v končni razvrstitvi nastopajočih držav, svoj lonček k uspehu pa je dodal tudi Andraž Samec, s četrtim mestom, v kategoriji kadetov z ukrivljenim lokom. Metka Obljubek je bila v isti kategoriji, med dekleti, deveta.

Znova lahko poročamo o več kot uspešnem vikendu za člane in članice kluba Budanjski lokostrelci. Tokrat so se podali na Dolenjsko, v Čatež, kjer jih je čakal Evropski mladinski pokal. Barve kluba sta v kategoriji kadetov in kadetinj zastopala Andraž Samec in Metka Obljubek, oba v konkurenci tekmovalcev z ukrivljenim lokom. Najprej so ju čakale naporne kvalifikacije,ki so prinesle polovičen uspeh. Andražu Samcu se je uspelo prebiti v boje za medalje, medtem ko je Metka Obljubek zasedla končno deveto mesto, kar je kljub vsemu zelo dober rezultat.

Fotografija: Brina Božič

V finalu je Andraž Samec po slabšem začetku boja proti Avstrijcu Hasslacherju, ko je zaostaljal že za 5:1 uspel narediti priključek in pripeljati dvoboj v zaključek z izločilnim strelom. Žal je bil nato Avstrijec boljši in je z 10:9 osvojil bronasto medaljo. Kljub vsemu gredo mlademu lokostrelcu iz Sela pri Ajdovščini vse čestitke za prikazan nastop in boj do zadnjega strela. Svoj uspeh je dan prej dopolnil še s sedmim mestom v kategoriji mešanih ekip. Z ekipo kadetinj je Metka Obljubek dosegla peto mesto.  

 

* Naslovna fotografija: Lokostrelska zveza Slovenije

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #lokostrelstvo

Kolofon