Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poléti polêti z nami: Poletavci 2021

Mladi bralci si v času poletnih počitnic želijo novih pustolovščin in dogodivščin, domišljijo pa si bogatijo tudi s prebiranjem svojih najljubših knjig. V Lavričevi knjižnici so se odločili, da se tudi letos, že šesto leto zapored, pridružijo bralnemu projektu Poletavci: poletni bralci, ki je namenjen otrokom med 7. in 12. letom starosti. Vabljeni.

Otroci, med poletnimi počitnicami izberite 30 dni in berite 30 minut na dan.  Na bralni seznam, ki ga dobite v Lavričevi knjižnici, v vseh njenih enotah ali pa si ga natisnete s spletne strani knjižnice, vpišite prebrano, odrasli pa naj s podpisom potrdijo, da ste res brali. Na hrbtno stran seznama vpišite svoje podatke in ga najkasneje do 10. septembra oddajte v knjižnici ali pošljite po pošti.

Mladostnike od 13.-16. leta pa vabijo, da preberejo 3 knjige in jim preko spletnega obrazca napišejo mnenje o naj poletni knjigi. Projekt poteka od 10. junija do 10. septembra 2021.

V Lavričevi knjižnici upajo, da bodo konec septembra lahko organizirali prireditev, na kateri boste prav vsi Poletavci in NajPoletavci prejeli majico in priznanje ter se v žrebanju potegovali za lepe nagrade. Glavno nagrado tudi letos prispeva podjetje Hervis, in sicer je to elektronski pikado.

Poletavci v Lavričevi knjižnici

Pa še dve  novosti:

Letos se je akciji pridružilo še Društvo Bralna značka Slovenije, tako da lahko vsak poletni bralec svoje priznanje jeseni v šoli uveljavlja kot eno prebrano knjigo za bralno značko, en dan polurnega branja pa lahko otroci nadomestijo z reševanjem spletnega kviza Robinzonijada, povezava do katerega bo objavljena na spletni strani ajdovske knjižnice.

Na koncu bi vas radi le še povabili novim dogodivščinam naproti, že Walt Disney je namreč rekel, da je v knjigah zbran večji zaklad kot v piratski votlini na Otoku zakladov. Preživi poletje poleg družbe prijateljev tudi v družbi svojih najljubših knjig, revij in časopisov - Pridruži se Poletavcem - poletnim bralcem, pridobi super navado in lepo nagrado.

 

* Vir in fotografije: Špela Benčič // Lavričeva knjižnica Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #literartura

Kolofon