Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Šolski plesni festival v znamenju domačih plesalk in plesalcev

Teden nadaljujemo v plesnih ritmih in z veseljem lahko poročamo še o enem uspehu plesnega kluba Plesna scena EL1 iz Ajdovščine. Po uspešnem nastopu v Rogaški Slatini so se mlade plesalke in plesalci udeležili še tradicionalnega šolskeg plesnega festivala, ki je letos sicer potekal preko spletne platforme Zoom.

V sredo, 26. maja je potekal že tradicionalni šolski plesni festival (ŠPF), kjer je bilo vključenih 43 šol iz celotne Slovenije. Udeležili so se ga tudi plesalci plesnega kluba El1 iz različnih osnovnih šol. Tekmovali so v treh različnih plesnih kategorijah in sicer v hip-hopu, latinu in popu. Tekmovanje je potekalo preko zooma in tudi otroci so se na ŠPF pripravljali precej časa preko računalniških zaslonov.

Kot šola 4-6 razred (ekipna uvrstitev) so 1. mesto osvojili OŠ Lokavec, 2. mesto OŠ Šempas in 3. mesto OŠ Danila Lokarja.

Ekipno so se učenci 7-9 razred OŠ Šempas uvrstili na 2. mesto, na 3. mesto pa OŠ ŠTturje.

Kot posamezniki v treh različnih kategorijah 4-6 razred so si zmago priplesale Špela Troha, Ula Vetrih in Mia Kompara.

2. mesto so dosegle Elma Duzdanović, Tiara Gregorič in Zara Ostojič, 3. mesto pa so osvojile Sara Mervič in Tina Mrak.

Ana Lucija Troha 7-9 razred si je v kategoriji pop priplesala 3.mesto in pri latinu 2.mesto. Lan Uršič je osvojil prvo mesto v kategoriji 7-9 razred, 2.mesto pa je osvojila Sara Karabegovič.

OŠ Šempas si je s skupinsko točko priplesala državno prvenstvo.

Vse pohvale organizatorjem ŠPF-ja, plesalcem za strpnost in vztrajnost, trenerjem Eleni Mikuž, Martinu Sorgu in Urši Brecelj ter tudi vsem staršem. V klubu so veseli, da plesno šolo gradijo dobra volja, tesna povezanost, vztrajnost, ljubezen in želja po plesu. Dobri rezultati pa so le še pika na i.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #ples

Kolofon