Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Edvard Leonard Krašna stotič daroval kri

V torek, 1. junija 2021, ob 12. uri, je na terenski krvodajalski akciji na Ljudski univerzi Ajdovščina kri stotič daroval Edvard Leonard Krašna iz Ajdovščine, ki redno daruje kri vse od leta 1981. Brez dvoma lahko zanj rečemo, da ima solidarnost v krvi. Čestitke.

Globok poklon in čestitke si zasluži Edvard Leonard Krašna iz Ajdovščine, ki je v tem tednu že stotič daroval kri. Vrsto let so v Rdečem križu Ajdovščina spremljali njegova plemenita prizadevanja in v ponedeljek so bili zelo veseli, da so skupaj obeležili kar stoto darovanje. S tem je postal 10. vitez krvodajalstva na našem območju. Naj bo zgled nam vsem, da mu po naših možnostih sledimo. Edvard Leonard Krašna je kri začel darovati že v vojski leta 1977 in jo od takrat redno daruje. Kot je povedal, je zdrav, zato se čuti dolžnega reševati življenja, še posebej, ker se lahko pohvali tudi z dobrim hemoglobinom. Zaustavila ga ni niti epidemija covid-19, saj je kri daroval kmalu za tem, ko je bolezen tudi sam prebolel, prav za covid bolnike.

Sicer pa so v Rdečem križu Ajdovščina po tridnevni terenski krvodajalski akciji zadovoljni z odzivom, saj je kri darovalo več kot 300 ljudi.

 

* Vir: Primorske novice

* Naslovna fotografija: Rdeči križ Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #zdravje, #prostovoljstvo

Kolofon