Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski košarkarji udeleženci zaključnega turnirja!

Včerajšnja zmaga proti Grosuplju z 78:53, je mladim ajdovskim košarkarjem (U17) prinesla zgodovinsko uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice. Pri Košarkarskem klubu Ajdovščina so bili v zadnjih letih kar nekajkrat blizu uvrstitve na zaključni turnir, tokrat pa jim je končno uspelo priti med najboljše. Tja so se uvrstile še ekipe Helios Suns, Janče RIKO in Cedevita Olimpija. Čestitke.

Pri Košarkarskem klubu Ajdovščina so bili v zadnjih letih kar nekajkrat blizu uvrstitve na zaključni turnir. Lansko leto je COVID-19 preprečil, da bi fantje dobre predstave kronali z uvrstitvijo na zaključni turnir. Tudi letos je kazalo, da bo odsotnost treningov in tekem ustavila uigranost fantov, vendar se to ni zgodilo. Trener Tone Krump je skupaj s strokovnim štabom fante odlično pripravil na nadaljevanje sezone.

Pretekli teden je bil za fante naporen. V sredo so v domači dvorani igrali z ekipo Slovana ter z odlično igro v zadnji četrtini slavili z 92:83 (20:23;26:28; 17:16; 29:16). Prave evforije pa vseeno ni bilo čutiti, saj je fante čakala še včerajšnja tekma v Grosupljem. Ajdovski košarkarji so že v prvi četrtini (24:10) nakazali, da so tekmo proti Grosuplju vzeli resno in niso hoteli dopustiti nikakršnih dvomov o zmagovalcu. Ajdovski stroj je diktiral ritem tekme in prednost iz prve četrtine ohranjal skozi celotno srečanje. Varovanci Toneta Krumpa so zasluženo zmagali z rezultatom 78:53 in se veselijo prve uvrstitve na zaključni turnir. Časa za proslavljanje ni, saj imajo fantje in trenerski štab manj kot teden dni časa za pripravo na zadnje tekme sezone.

Na zaključni turnir, ki bo potekal med 11. in 13. junijem, so se poleg ajdovskih košarkarjev uvrstili še Helios Suns, Janče RIKO in Cedevita Olimpija. Gostitelj turnirja bo znan v začetku tedna.

Luka Hrovatin, vodja mladinskega pogona KK Ajdovščina: »Najprej čestitke fantom, igralcem, in strokovnemu štabu s trenerjem Tonetom Krumpom na čelu za ta uspeh. To je sigurno največji uspeh kluba v delu z mladimi. Vedno pravim, da pri kategoriji U-17 ni naključij. Tukaj so leta in leta, ure in ure trdega dela … da nam uspe tak uspeh v kategoriji U-17 je res izjemno. V kategoriji skoraj 100 ekip priti med najboljše štiri, iz tekmovanja izločit klube kot so Krka, dvakrat premagat Cedevito Olimpijo … Vse to kaže, da se v ajdovski košarki dela zelo dobro. Čaka nas zaključni turnir in mislim, da fantje in strokovni štab še niso rekli zadnje. Čeprav gre za velik uspeh in smo na njega ponosni, ne smemo preveč slaviti te uvrstitev na zaključni turnir, ampak moramo fante v tem tednu pripraviti na tekme. Fantom in strokovnemu štabu želim na zaključnem turnirju srečo in borbo do konca.«

 

GROSUPLJE A: LEONE AJDOVŠČINA 53:78 (10:24; 23:16; 15:15; 16:12)

Grosuplje: Žvegla 14, Benčina 17

Leone Ajdovščina: Beganović 9, Pišot 11, Petrovič 12, Bolčina 14, Gerbec 19, Žgur 1, Lemut 8, Mitrović 4

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon