Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Obisk turške veleposlanice v Ajdovščini

V petek je župan Tadej Beočanin gostil turško veleposlanico, njeno ekselenco Aylin Taşhan, ki je našo občino obiskala z namenom povezovanja turško-slovenskega gospodarstva. Sledil je ogled podjetja Dehkatrade Cetin d. o. o., ki je v poslovni coni zgradil nov objekt in že več kot 14 let krepi ajdovsko gospodarstvo. Njena ekselenca je obisk nadaljevala z ogledom turističnih biserov – Vipavskega Križa in Sinjega vrha.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je na obisk v občino Ajdovščino prispela turška veleposlanica, njena eskelenca Aylin Taşhan. Najprej jo je v občinskih prostorih sprejel župan, Tadej Beočanin, obisk pa je nadaljevala v podjetju Dehkatrade Cetin d. o. o., ki je v poslovni coni Mirce zgradilo nov servisni objekt podjetja. S slovesnim obiskom so tako svečano obeležili selitev v nove prostore, ki si jih je ogledala tudi veleposlanica in izrazila zanimanje za spletanje nadaljnjih povezav slovensko-turškega gospodarstva.

Pred kratkim je bil namreč ustanovljen gospodarski klub Turk – Si, ki povezuje gospodarstvenike obeh držav z namenom poslovnega sodelovanja med člani. Predsednik kluba je za prihodnjih 5 let postal prav direktor podjetja Dehkatrade, Huseyin Cetin. Podjetje v Ajdovščini razvija uspešno zgodbo in je že več kot 14 let prisotno na slovenskem trgu kot glavni zastopnik za gradbeno mehanizacijo.

Obisk je veleposlanica zaključila z ogledom Vipavskega Križa in z razgledom s Sinjega vrha ter navdušena nad lepotami narave in znamenitosti naše dežele.  

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon