Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Barve Črnega trna dobro zastopane tudi na tekmi v Creazzu

Kolesarska sezona se je nadaljevala v italijanskem Creazzu, v bližini Vicenze, kjer se je zbrala italijanska BMX race konkurenca. Pridružilo se jim je kar nekaj slovenskih tekmovalcev, med njimi tudi šest ajdovskih članov klub Črn trn. Za rezultat dneva je poskrbel Nik Prek s sedmim mestom.

Zaradi zamika regijskega pokala Alpe-Adria, so slovenski tekmovalci v disciplini BMX race postali dokaj pogosti gostje pri naših zahodnih sosedih. Močne in množične dirke ter dobra organizacija na dirke pokala Triveneto privabijo tristo in več tekmovalcev in tekmovalk. Tokrat se je v Creazzu številka ustavila le malce pod 300, a z enajstimi slovenskimi predstavniki iz klubov KK Črn trn in KD Rajd. KK Črn trn so zastopali Jaka Sever, Nik Prek, Lenart Sever, Maxim Jazbar, Beno Batič in Tim Rovtar.

V kategoriji združeni kategoriji G3 in G4 je Jaka Sever dirko končal po motih, bil prepočasen za nadaljnje vožnje ter končal na 34. mestu. Kategorija G5 in G6 je bila z 62 tekmovalci najštevilčnejša. Na startu pa štirje slovenski tekmovalci. Lenart Sever je čisto malo zgrešil polfinale, zato pa se je Nik Prek prebil vse do finala in tam osvojil sedmo mesto.

V kategoriji Esordienti je Maxim Jazbar preizkušnjo v Creazzu končal po motih. V kategoriji Allievi pa je najbolje kazalo Timu Rovtarju, ki je suvereno opravil z moti, odlično odpeljal četrt in polfinalne preizkušnje, a nato v finalu s padcem zaključil na osmem mestu. Beno Batič je tokrat obstal v polfinalu, nato pa v B finalu, zasedel drugo mesto, kar je ob koncu pomenilo deseto mesto.

Tim Rovtar

Ob koncu meseca junija se bodo BMX kolesarji znova zbrali v Italiji, tokrat na progi v Rivignanu.

 

* Vir: MTB.SI

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon