Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

S primeri dobre prakse opozarjajo na Ljudsko univerzo Ajdovščina v mednarodnem prostoru

Na Ljudski univerzi Ajdovščina v tem tednu gostijo kolege iz Srbija s področja osnovnošolskega izobraževanja odraslih. (Osnovna škola za obrazovanje odraslih – Čačak). Njihov obisk jih je pozitivno presenetil. Prišli so z namenom, da bi se seznanili s programi in projekti, ki jih izvajajo na Ljudski univerzi Ajdovščina. Podrobneje jih zanima program Projektno učenje mlajših odraslih – PUM-O, ki ga na Ljudski univerzi Ajdovščini uspešno izvajajo že 21 let.

Gre za program neformalnega izobraževanja, ki pomaga mladim brezposelnim in iskalcem zaposlitev, ki še nimajo končane izobrazbe, da si pridobijo spretnosti in motivacijo za lažjo pot do zaposlitve ali uspešnega zaključka izobraževanja. Seznanili jih bodo z inovativnimi učnimi metodami, ki jih v programu PUM-O uporabljajo pri vsakodnevnemu delu.

»Program PUM-O je prepoznan kot eden najbolj uspešnih programov v evropskem prostoru, ki mladim pomaga pri dokončanju šolanja, iskanju zaposlitve in opolnomočenju mladih. Mladi so za vsako družbo izjemno pomembni in prav je, da se jim zagotovi ustrezno podporo, da razvijejo svoj potencial. Naše dolgoletne izkušnje in dobre prakse radi delimo z drugimi. Da se želijo drugi učiti od nas, spoznavati naše delo in uvajati tovrstne prakse v svoje okolje, si štejemo kot priznanje za naše dobro delo.  Prepričana sem, da bodo odšli naši srbski kolegi od nas polni novih idej in znanj, zagotovo pa se bomo marsikaj tudi sami naučili od njih.« je ob uvodnem pozdravu povedala direktorica Ljudske univerze Ajdovščina, Eva Mermolja.

Teden, poln aktivnost in izmenjave dobrik praks ter izkušenj, bodo zaključili v petek na Ljudski univerzi Ajdovščina. Zadišalo bo po srbski kuhinji.

 

* Vir in fotografija: Ljudska univerza Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon