Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren znova v kolesarski karavani na Dirki po Sloveniji

Danes bo na 27. kolesarski dirki po Sloveniji na sporedu druga etapa. Potekala bo od Žalca do Celja, kjer je pričakovati tudi prvi spopad favoritov za skupno zmago. Znova pa smo v karavani kolesarjev lahko opazili Kristijana Korena, ki se v majici ekipe Slovenije, vrača nazaj v tekmovalni ritem po dvoletnem suspenzu.

Zmagovalec uvodne etape 27. kolesarske dirke Po Sloveniji je Nemec Phil Bauhaus iz moštva Bahrain Vioctorious, za katerega vozita tudi slovenska asa Jan Tratnik in Matej Mohorič. Včerajšnja etapa se je začela v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju in se po 151,5 kilometra končala s sprintom v Rogaški Slatini. Bauhaus je tako tudi prvi lastnik zelene majice vodilnega na dirki, a to utegne že danes predati komu drugemu.

Morda Budanjcu Kristijanu Korenu, ki je znova del kolesarske elite, po tem, ko je prestal dvoletni suspenz UCI zaradi povezav z dopingom. "Ponudila se mi je priložnost, da dirkam za ekipo Slovenije. Vedno sem rad dirkal pred domačimi navijači, letos pa še toliko bolj, saj bo štart ene izmed etap v moji Ajdovščini, kar me navdaja s ponosom. Zadnji dve leti nikakor nista bili lahki, uspeh je že to, da sem znova tu. Kar je bilo, je bilo, zdaj sem osredotočen na dirkanje." je včerajšnji dan pokomentiral Koren, ki je v zaključku včerajšnje etape poskusil z napadom, a se mu ni izšlo. Je pa s tem opozoril nase in kolesarskemu svetu povedal, da je še vedno odlično pripravljen. Pri 34-ih letih ni več najmlajši a kljub temu lahko še marsikaj pokaže, saj mu izkušenj niti najmanj ne primanjkuje.

 

* Fotografija: Mario Stiehl

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon