Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slovenske zastave v dar devetošolkam in devetošolcem

V teh dneh se od osnovnošolskih klopi poslavlja 173 ajdovskih devetošolcev in devetošolk. Število je sicer za 19 učencev manjše kot v letu 2020. Šolsko leto, ki je bilo precej drugačno od preteklih, zaključujejo s tradicionalno valeto, ob tej priliki pa jih je obiskal tudi ajdovski župan Tadej Beočanin in šolarje tradicionalno obdaril z zastavo Republike Slovenije.

Zaključuje se še eno šolsko leto. A tokratno je bilo precej drugačno, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. Pravzaprav podobno lanskemu a vendarle z malce boljšo epidemiološko sliko ob koncu. Epidemija koronavirusa je naredila svoje in kar precejšen del učnega procesa so učitelji in učenci opravili kar preko spleta iz "domačega naslanjača". A konec dober, vse dobro, bi lahko rekli. Devetošolce petih ajdovskih osnovnih šol je zato danes, tradicionalno, obiskal župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin. Tudi generacija, ki se v teh dneh poslavlja iz osnovnošolskih klopi je v dar dobila slovensko zastavo in županove čestitke, obenem pa še želje po čim bolj ustvarjalnih in zabavnih počitnicah ter uspešnem nadaljnjem izobraževanju.

1-197898380_2295082703958169_4289439045461856618_n

V občini Ajdovščina se zaključuje osnovnošolsko izobraževanje za 173 devetošolcev in devetošolk. V Osnovni šoli Danila Lokarja je letos šolanje zaključilo 53, v OŠ Šturje 39, na OŠ Dobravlje 54, na OŠ Col 18, na osnovni šoli na Otlici pa se od osnovnošolskega izobraževanja poslavlja 9 devetošolk in devetošolcev.

 

* Vir in fotografije: Občina Ajdovščina

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šolstvo, #izobraževanje

Kolofon