Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor na zapore cest na Ajdovskem v času Dirke po Sloveniji

Ajdovščina bo jutri znova obarvana v zeleno. V čast karavane Kolesarske dirke po Sloveniji, ki bo naše mesto obiskala že v dopoldanskih urah, saj tokrat gostimo štart etape. Tadeja Pogačarja in ostale tekmovalce bo moč srečati na Lavričevem trgu ali pa ob trasi dirke, ki bo v tem času zaprta za promet.

Štart 4. etape dirke Po Sloveniji bo v soboto z Lavričevega trga, nekaj minut pred 11. uro. Že pred tem pa bodo organizatorji zapirali nekatere prometne površine. Najdlje bo avtomobilski dostop onemogočen na Lavričev trg, zaprt bo del Tovarniške ceste, od izvoza iz avtobusne postaje (C3) do krožišča z Goriško ulico, ki bo namenjena servisnim vozilom. Opozarjamo tudi na zaporo Gregorčičeve ulice, od Lavričevega trga do stavbe sodišča – v tej smeri bo namreč štart karavane - med 9. in 11. uro.  

Zapore po občini v soboto, 12. junija:

- na Lavričev trg ne bo mogoče dostopati z avtomobilom med 6. in 14. uro, v tem času bo v celoti zaprta tudi Prešernova ulica, od trga do krožišča pri Policiji;

- med 9. in 11. uro bo zaprt del Gregorčičeve ulice – od Lavričevega trga do križišča pri sodišču;

- med 6. in 12. uro bo zaprt del Tovarniške ceste, od avtobusne postaje, v celoti enosmerna cesta do križišča pri izvozu iz C3 ter naprej do krožišča z Goriško cesto;

- med 6. in 12. uro bodo zaprta parkirišča pri Fructalu, pri Mlinotestu in pri Občini;

- od petka zvečer do sobote do 14. ure bo zaprto parkirišče pri Avtobusni postaji;

- od štarta naprej bodo po trasi dirke potekale mobilne zapore, ki se premikajo skupaj s kolesarsko karavano. Celotno traso najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Naslovna fotografija: Tour of Slovenija // SPORTIDA | Photo Agency & Mario Stiehl

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #promet, #vipavska dolina, #kolesarstvo

Kolofon