Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Čufer odlična dvanajsta v teku Zlate serije v Španiji

Včeraj je v Španiji, v bližini Girone, potekala prva letošnja tekma svetovne serije, »Golden trail series« v trail teku. Na njej je nastopila tudi Ana Čufer, 25. letna tekačica iz Dobravelj pri Ajdovščini in zasedla skupno odlično 12 mesto. Tekmovalci so morali preteči dobrih 21 kilometrov in ob tem premagati skoraj dva tisoč višinskih metrov.

Ana Čufer se je včeraj znova pojavila na štartu teka Golden trai series, tokrat v Španiji, kjer so se morali nastopajoči spopasti z 21,5 km naporne razdalje in z 1940-imi višinskimi metri.  Štart in cilj tekme je potekal v kraju Santuari de Núria (1900m), nato pa se bilo potrebno spopasti z vzponi in spusti po Pirenejskih hribih. Puigmal (2913m), Pic del Segre (2809m), Pic de Finestrelles (2827m) in Pic de Noufonts (2651m) so vrhovi čez katere je potekala ta zanimiva tekaška prireditev. Mlada tekačica iz Dobravelj je nazadnje v Zlati seriji nastopila lansko jesen na Azorskih otokih in osvojila skupno 35. mesto ter obenem 1. v kategoriji spustov.

Tokrat je prikazala še boljšo pripravljenost in se ob koncu prešerno razveselila 12. mesta v skupni razvrstitvi deklet. Razdaljo je pretekla v času 02:52:41. Naslednja tekma Zlate serije bo 4. julija v okolici francoskega Mont Blanca.

REZULTATI

Ana Čufer

 

* Fotografije: Golden Trail Series

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon