Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Simon Alič in Varineja Drašler zmagovalca letošnje Male Gore

Mala Gora je znova gostila najboljše slovenske gorske tekače in tekačice. Obenem pa so na 12. teku na Malo goro okronali tudi novih petnajst državnih prvakov v veteranskih kategorijah. Na najvišjo stopničko sta v svojih staostnih kategorijah stopili Tea Bajc in Melita Lemut Bajec. Sicer pa sta s progo absolutno najhitreje opravila Varineja Drašler in Simon Alič.

Tek iz vasi Kamnje na Malo goro (1034 m nmv) so organizatorji ŠKTD Kamnje – Potoče izpeljali že dvanajstič, drugič je tekmovanje štelo tudi kot veteransko državno prvenstvo v gorskih tekih. Na 4800 metrov dolg tek s spošljivimi 800 metri višinske razlike se je podalo 63 tekačev in 23 tekačic. Najhitrejši je bil znova Simon Alič (36:53), ki si s časom 33:14 lasti tudi rekord proge. Med tekačicami je tokrat rekorderko proge Mojco Koligar presenetila Varineja Drašler, ki je zmagala s časom 40:51. Za Simonom Aličem so se zvrstili David Vogrin (38:11) in Gašper Rak (38:54). Med dekleti je Mojca Koligar zaostala minuto in 12 sekund, tretje mesto je pritekla Lucija Krkoč.

Tek na Malo Goro 2021

Sicer pa se z naslovom veteranskih državnih prvakinj lahko pohvalita Tea Bajc in Melita Lemut Bajec. Prva v kategoriji Ženske 60, druga pa v kategoriji Ženske 40. Čestitke.

REZULTATI

 

* Vir in fotografije: Slomaraton

 

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon