Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dominika Mrmolja se iz Mlinotesta seli na Madžarsko

Poletno ligaško zatišje je čas, ko se odprejo vrata športnih tržnic. Pestro je te dni v pisarni rokometnega kluba Mlinotest iz Ajdovščine saj se sestavlja ekipa, ki bo v prihodnji sezoni znova napadala slovenski rokometni vrh. V njej pa ne bo ene izmed ključnih članic, Dominike Mrmolje, ki bo svoje bogato rokometno znanje odslej razkazovala na Madžarskem. Ajdovščino zapušča tudi izkušena vratarka Aleksandra Petrukhina.

Kljub temu, da je do pričetka priprav na novo sezono še več kot mesec dni, je v ajdovskem prvoligašu zelo živahno, saj je potrebno urediti še veliko administrativnih stvari za prihodnjo tekmovalno sezono. Že pred koncem letošnje sezone je bilo jasno, da klub zapuščata vratarka Aleksandra Petrukhina in desna zunanja igralka Dominika Mrmolja.

34-letna Aleksandra Petrukhina bo svojo kariero nadaljevala v Sloveniji, pri moštvu ŽRD Litija. Na sosednjo Madžarsko pa se seli domačinka, 27-letna Dominika Mrmolja, na katero so v klubu zelo ponosni, da je z njihovo pomočjo v roku dveh let, zopet dosegla reprezentančni nivo po tem, ko je že prenehala s svojo športno potjo. Mrmolja bo dres Mlinotesta zamenjala za dres Dunajvaroša.

Aleksandra Petrukhina

V naslednji sezoni bo prvoligaške minute v dresu Izole, kot posojena igralka nabirala Lara Bratina. Kapetanka letošnje mladinske selekcije Mlinark, se bo kalila pod budnim očesom trenerja Izolank, Boruta Hrena. Klub na perspektivno 18-letnico računa predvsem v prihodnjih letih, saj jo vidi kot eno izmed igralk, ki bo v prihodnosti tvorila ogrodje članske ekipe. Kot je že nekaj časa znano bosta v naslednji sezoni barve Mlinark zastopali Ana Abina (leva zunanja) in vratarka Klara Hrovatič. Klub se je dogovoril tudi z desno zunanjo igralko, ki pa bo uradno predstavljena v začetku meseca julija.

 

* Vir in fotografije: ŽRK Mlinotest

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon