Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren in Andi Bajc v deseterici najboljših v Kopru

Matej Mohorič je novi državni prvak v cestni preizkušnji. Kolesar Bahrain Victoriousa je najhitreje opravil s 172 km dolgo progo in po letu 2018 osvojil drugi naslov državnega prvaka. V vročem Kopru je bil drugi Jan Polanc (UAE Team Emirates), tretji pa Luka Mezgec (Bike Exchange). Med deseterico najboljših tudi Kristjan Koren in Andi Bajc.

Že v prvem krogu (17,2 km) od desetih se je odlepila peterica, v kateri so bili poleg Mohoriča in Polanca še Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Kristijan Koren. Skupinica si je hitro prikolesarila več kot štiri minute prednosti. V sedmem krogu je na vzponu na Markovec silovito potegnil Pogačar, ki sta mu lahko sledila le Polanc in Tratnik. Trojica si je prikolesarila nekaj prednosti, vendar sta Mohorič in Koren hitro priključila.

Na zadnjem vzponu na Markovec si je Polanc skušal privoziti nekaj prednosti, a mu ni uspelo, je pa zato napad uspel Mohoriču. Polanc, ki je bil drugi že na četrtkovem kronometru, je v cilju za novim državnim prvakom zaostal 15 sekund. V ozadju je Pogačarja, Tratnika in Korena ujela manjša skupina, v kateri je bil med drugimi tudi Luka Mezgec. Sprint za tretje mesto je dobil slednji, ki je ugnal državnega prvaka v kronometru Jana Tratnika (Bahrain Victorious). Oba sta zaostala minuto in 38 sekund. Še šest sekund več je zaostal peti Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Mohorič, ki je bil lani tretji, je tako nasledil Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki letos na državnem prvenstvu ni tekmoval.

Kristijan Koren 2021 TDS

Kristijan Koren je zadnjem delu dirke malce popustil in v cilj prikolesaril kot osmi, z zaostankom dveh minut in osmih sekund. Dobro se je v ozadju peljal tudi Andi Bajc in se z zaostankom treh minut in osemintridesetih sekund pripeljal na skupno deveto mesto. Čestitke obema.

 

* Naslovna fotografija: Prijavim.se

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon