Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

1000.si - Mnogi zmorejo, redki si upajo

1000.si v organizaciji Športnega društva Bikepacking Slovenija, katerega predsednik in idejni vodja je znani ultramaratonski kolesar Andrej Zaman, je 1008 km dolga bikepacking dirka z 11300 višinskimi metri po Sloveniji, s štartom in ciljem v Ajdovščini. 1000 km je sicer zelo kratka bikepacking razdalja, v svetovnem merilu gre za šprint varianto, a dovolj dolgo za popularizacijo te zvrsti kolesarstva v Sloveniji. Moto te preizkušnje je »Mnogi zmorejo, redki si upajo«.

Enajst udeležencev iz štirih držav (Slovenija, Češka, Avstrija in Velika Britanija), med njimi je tudi ena ženska, se bo na pot podalo v četrtek, 24. junija 2021, zgodaj zjutraj, cilj pa bodo morali doseči v največ 80 urah. Valovita trasa, ki je točno določena, poteka le po ozemlju Slovenije. Vožnja v skupini je prepovedana, prav tako je prepovedano spremstvo ali kakršnakoli druga pomoč kogarkoli.

1000.si

Udeleženci se lahko, v skladu z načelom enakih možnosti, oskrbijo le tam, kjer vsi ostali. Seveda mora vsak udeleženec voziti po cestno prometnih predpisih.  Ta preizkušnja skupaj z 200 (bikepacking) milj po Sloveniji, ki bo septembra, šteje za Slovenski bikepacking izziv. Vsak od udeležencev bo imel gps sledilec, preko katerega jih bomo lahko spremljali na poti. Dostop do povezave za spremljanje bo možen preko spletne strani bikepackingslovenija.si.

1000.si

 

* Vir in fotografije: Andrej Zaman

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #šport, #kolesarstvo

Kolofon