Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dvojne ajdovske stopničke na SloEnduro preizkušnji na Gorjancih

Zmagovalca druge dirke serije SloEnduro sta na razbeljenih Gorjancih postala mladinec Miha Smrdel (MBK Črni Vrh) in novinka Tjaša Fifer, ki pa ji dirkanje na dveh kolesih ni neznano. Ajdovsko kolesarsko čast so zastopali člani Kamplca in Črnega trna, do stopničk v svojih kategorijah sta se prebila Miha Jerkič in Gaja Kravanja.

Člani Kolesarskega društva Zverinice iz Novega mesta so svojo dirko v gorskokolesarskem enduru, ki so jo prvič izvedli pred dvema letoma, letos prvič organizirali pod okriljem SloEndura. V koledarju je bila sicer že lani, a so jo bili zaradi epidemije prisiljeni odpovedati.

Letos pa je na severno stran Gorjancev, na poti, ki jih med Trdinovim vrhom in Gabrjami urejajo prav Zverinice, prireditev privabila 115 kolesark in kolesarjev iz Avstrije, Italije in Slovenije. Dobra polovica se jih je pomerila na daljši trasi s tremi hitrostnimi preizkušnjami, ostali (kategorije do 15 in do 17 let ter hobi) pa na krajši z dvema hitrostnima preizkušnjama.

Po prvi hitrostni preizkušnji je povedel Jan Markič (ŠKTD Avče), državni prvak izpred dveh let, z slabima dvema sekundama naskoka pred mladincem Mihom Smrdelom, ki je po drugem mestu za Vidom Peršakom na prvi dirki sezone, Kamplc enduru v Ajdovščini, že brez besed napovedal napad na svojo prvo zmago. Po drugi hitrostni preizkušnji je za poldrugo sekundo že povedel Smrdel. Markič je zabeležil le 4. čas, med njima sta bila Jakob Smolnikar in Nejc Huth (oba Energijateam.com), a sta oba že zaostajala s prve preizkušnje. Tretja hitrostna preizkušnja, tudi Kendina SuperEtapa, je bila za slovenske razmere zelo dolga, saj jo je le najhitrejši uspel predrveti v manj kot šestih minutah. To je bil zopet odlični Miha Smrdel, ki si je tako pridirkal še dvajset sekund prednosti pred drugouvrščenim Markičem. Da je Smrdel tudi zelo močan v olimpijskem krosu, ni bilo odveč, saj je preizkušnja vsebovala tudi konkreten šprint navkreber. Tretji najhitrejši je bil tokrat Jan Štucin (Pedal Racing Team), tretje mesto v skupni razvrstitvi dneva pa si je s 3., 7. in 5. mestom prislužil David Ivartnik (Energijateam.com).

Kar se Ajdovščine tiče je bila tudi tokrat dobro zastopana v dresih Kamplca in Črnega trna. Največ se je vsekakor pričakovalo od Tima Ježa. Član Kamplca je odlično začel uvodni prolog, osvojil drugo mesto, nato pa mu je poškodba preprečila nadaljevanje dirkanja. Tako so čast reševali predvsem mlajši. Do stopničk se je uspelo prebiti Mihi Jerkiču (U17) in Gaji Kravanja, ki je bila tretja med dekleti.

SloEnduro se bo nadaljeval 17. in 18. julija na tretji dirki serije, Black Hole enduru na Koroškem. Na obeh straneh meje, dirka bo dvodnevna, To je tudi kvalifikacijska dirka EWS.

Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI.

 

* Vir: SloEnduro

* Naslovna fotografija: KK Črn trn

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon