Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolumna: Resnično tvoj je samo ta trenutek!

Kolikokrat si rečemo, da bomo nekaj naredili jutri, da bomo zadovoljni, ko… Svojo srečo, notranje zadovoljstvo, uresničenje svojih želja pogojujemo z nekaterimi zunanjimi dogodki in jih tako prestavljamo nekam v prihodnost. Rečemo si, da bomo zase poskrbeli, ko bomo imeli več časa, ko bodo otroci večji, ko bomo imeli več denarja, ko bo lepše vreme in podobno.

Ali pa ostajamo v preteklosti, obremenjeni z bolečimi dogodki, ki jih ne moremo več spremeniti. Še vedno gojimo boleče občutke, kot so zamera, razočaranje, žalost in podobno. Ne zavedamo pa se, da so ti dogodki že zdavnaj mimo in da preteklosti ne moremo več spremeniti. Vse kar lahko naredimo je to, da spremenimo pogled nanjo.

Preteklost, pa naj si bo še tako temačna, je potrebno sprejeti in se usmeriti v lepšo prihodnost. Moč za to pa bom našli v sedanjem trenutku, ki je edini trenutek, v katerem lahko zares živimo in dihamo. Samo v njem smo lahko prisotni in praktično dejavni.

Danega trenutka se je potrebno zavedati. Pomagamo si lahko tako, da se večkrat na dan vprašamo:

  • Kako se počutim?
  • Kje so moje misli?
  • Kaj zdaj potrebujem in lahko naredim, da se bom dobro počutil?

Tako se bomo ozavestili, kje se nahajamo in se ponovno povrnili v sedanji trenutek. Kajti samo »tukaj in zdaj« smo svobodni in si lahko ustvarimo dobro razpoloženje in počutje. Izberemo si lahko takšne misli, ki nas podpirajo, nas opogumljajo, vračajo veselje in voljo do življenja. S tem pa si že tlakujemo pot v  lepšo prihodnost.

Kolumna Tara 2 2021

»Daj vsakemu dnevu priložnost, da bo najlepši v tvojem življenju«

 

* Kolumna izraža avtoričino osebno mnenje in ne odraža nujno mnenja spletnega portala Lokalne Ajdovščina.

 

Katarina Tara Tomšič

#kolumna

Kolofon