Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladi likovni ustvarjalci vabljeni k projektu Bit11Beat

Po enoletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se v Vipavski Križ vrača umetniški projekt Bit&Beat, ki nastaja v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih iz Ajdovščine. Tokratna enajsta edicija bo znova v obliki likovnega ekstempora, k sodelovanu pa ste vabljeni mladi ustvarjalci. Na sporedu v petek, 9. julija 2021.

Mladinski kulturni center Hiša mladih iz Ajdovščine z umetniškim projektom Bit&Beat ponuja mladim umetnikom možnost umetniškega izražanja, obenem pa poskrbi, da Vipavski Križ za nekaj dni dobi še dodaten kulturni utrip. V desetih letih se je zvrstilo prav toliko razstav, vsaka pa je imela svoj, malce drugačen pridih kulture in umetnosti. Vipavski Križ je tako doživel fotografska srečanja, tudi analogne fotografije, precej likovnih umetnin, zvočno inštalacijo, blog zapise, poezijo, haikuje, kiparske stvaritve in še kaj bi se našlo. V projektu se prepletajo elementi, pomembni tako za razvoj mladinske ustvarjalnosti kakor tudi kulturne turistične ponudbe kraja.

Bit9Beat (5)

Lansko leto je epidemija žal preprečila snidenje mladih ustvarjalcev v Vipavskem Križu, zato pa se v turistični biser Vipavske doline vračajo letos. V Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih so k sodelovanju povabili JSKD Območno izpostavo Ajdovščina in profesorico  likovne umetnosti Silvo Karim, ki bo z udeleženci enodnevnega ekstempore dogodka poskušala ujeti videz notranjega doživetja. 

Trenutno je projekt v fazi zbiranja prijav, zato vsi mladi ustvarjalci (od 15. do 30. leta), ki bi radi petek, 9. julija, preživeli v ustvarjalnem duhu, vabljeni k sodelovanju. Prijave zbirajo v MKC Hiša mladih, na naslovu info@mc-hisamladih.si ali pa na telefonski številki 041 945 392.

BIT11BEAT Prijavnica.pdf

Bit11Beat

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #mladi, #umetnost

Kolofon