Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Znova stopničke za ajdovske BMX tekmovalce

Vroč poletni vikend je v italijanskem Rivignanu zaznamovala tekma italijanskega pokala v kolesarski disciplini BMX Race. Kot je to že navada, se je na pot v Italijo podala tudi številčna ajdovska odprava članov kluba Črn trn. Znova so v klubu lahko zadovoljni saj so se fantje odlično odrezali in dvakrat stopili na zmagovalne stopničke. Zanje sta zaslužna Nik Prek in Tim Rovtar.

Pretekli vikend sta v Rivignanu, malce naprej od Palmanove, potekali 7. in 8. dirka italijanskega pokala. Kot poroča spletni portal MTB.SI, italijanski pokal velja za zelo močnega in dobro obiskanega, poleg vsega je tudi eden redkih pokalov širom Evrope, ki je potekal nemoteno že od letošnjega marca, tako kot njihov regijski, a nič manj množični pokal Triveneto. Sedma in osma dirka pokala sta se odvili v Rivignanu, ki občasno služi kot trening baza nekaterim tekmovalcem KD Rajd in KK Črn trn.

V soboto je Jaka Sever osvojil 6. mesto v kategoriji G3, (tekmovalci do deset let), v kategoriji G5 / G6 pa sta Tine Dovžak in Lenart Sever zaključila v 1/4-finalu. V kategoriji Allievi (15 in 16 let) sta tekmovala Beno Batič, in Tim Rovtar. Najvišje se je zavihtel Tim Rovtar, ki je v težki in močni kategoriji osvojil 2. mesto. Beno Batič pa je štartal v B finalu in osvojil 12. mesto.

Tim Rovtar

V nedeljo je Jaka Sever obstal v 1/4-finalu. Lenart Sever se je prebil do četrtfinala, odlično pa se je nastop posrečil Niku Preku, ki je v svoji kategoriji osvojil tretje mesto. V kategoriji Esordienti (14 let) je Maxim Jazbar obstal v motih, kategorijo višje pa Timu Rovtarju ni uspelo ponoviti sobotnega uspeha, saj je v velikem finalu padel in nedeljsko preizkušnjo končal na osmem mestu. Beno Batič je zopet tekmoval v malem finalu in na koncu zasedel 11. mesto.

 

* Vir: MTB.SI

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon