Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina - Nova stanovanja v urbanem središču in na zelenem podeželju

Občina Ajdovščina, osnovana na gospodarskem zagonu, okrepljena s kvalitetnimi delovnimi mesti in opremljena z vso potrebno infrastrukturo, izkazuje vzpodbudne pogoje za visoko bivanjsko kvaliteto. Prav okolje, ki jo obdaja, je pri kvaliteti življenja prebivalstva ključno. Z urejanjem mestnih in vaških središč ter ostalih javnih površin je v občini zagotovljeno prijazno okolje za bivanje.

Pod takšnimi pogoji vse bolj raste tudi število prebivalcev, ki bo kmalu doseglo okroglo številko 20.000. Vsem starostnim skupinam želimo omogočiti prijazno okolje za bivanje. Gradnja stanovanj je ena izmed prioritet, zato se tudi v letu, zaznamovanem z epidemijo, pospešeno odvijajo vsi postopki za njeno čimprejšnjo vzpostavitev.

Razcvet večstanovanjske gradnje v mestu

Na območju nekdanjega pohištvenega velikana bo zraslo okrog 100 novih stanovanj, prostorski načrt je že sprejet. Vse hitreje rastoč je tudi poslovno-stanovanjski objekt, poimenovan Fluvio Frigido, ki nastaja na Goriški cesti. Gradita se dva objekta, ki bosta ponudila 76 stanovanj.

Fluvio Frigido

Vse bolj se uresničujejo koraki za gradnjo dveh stanovanjskih stolpičev s 16 stanovanji in drugimi funkcionalnimi zelenimi površinami ob reki Hubelj. Območje ob navdihujočem Hublju bo ponudilo stanovanja v velikosti med 80 in 100 m2. Pričetek gradnje je načrtovan že v tem letu. V bližini starega mestnega jedra na Gregorčičevi ulici pa pričakujemo vila blok z 12 nadstandardnimi stanovanji, namenjena zahtevnejših kupcem, opremljena z najspodobnejšo tehnologijo. Največ stanovanj – 200 – pa bo mesto ponudilo na območju Ribnika, kjer bo prostora za kar 600 novih prebivalcev Ajdovščine.

Ribnik Ajdovščina

Nove soseske na zelenem podeželju

Večstanovanjska gradnja pa se širi tudi na podeželju – v Batujah že raste Batujska gasa s 23 stanovanji, kjer bo na voljo kompleks stanovanj v štirih sklopih. V dvonadstropnem objektu so predvidena stanovanja različnih zasnov, tipologij in velikosti – od atrijskih do mansard, primerna bodo tako za mlade družine in starejše ljudi kot tudi za družine z večjimi otroki. 

Batuje

Na podlagi velikega povpraševanja po gradbenih parcelah za gradnjo enodružinskih hiš je Občina k načrtovanju gradnje pristopila v zaselku Strane na Planini. Na tem območju bo prihodnje leto steklo komunalno opremljanje za gradnjo zaselka s 23 hišami. Občina komunalno opremlja tudi območje zaselka Mizinska vas v Lokavcu s 13 hišami ter nove soseske v Dobravljah z 9 hišami.

 

* Članek je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina - junij 2021

 

Tina Velikonja

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon