Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Enduraši nadaljevali sezono na Koroškem

Sezona kolesarske serije SloEnduro se je nadaljevala na Koroškem, s tekmo Black Hole Enduro. Znova zahtevni pogoji za dirkanje so za zmagovalca okronali Vida Peršaka in Yano Dobning, s svojimi vožnjami pa so lahko zadovoljni tudi v taborih Črnega trna in Kamplca, saj jim je uspelo dvakrat stopiti na zmagovalne stopničke.

Po dveh dneh in štirih hitrostnih preizkušnjah v dveh državah sta zmagovalca dirke, ki je bila hkrati zlata kvalifikacijska za svetovno enduro serijo EWS, postala Avstrijka Yana Dobnig (Team Dorrong) in Slovenec Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team). Vid, ki je dobil prvo letošnjo dirko serije SloEnduro v Ajdovščinu in izpustil naslednjo, je bil prvi favorit in je to na domačem terenu tudi potrdil. Tokrat v konkurenci ni bilo člana ajdovskega Kamplca, Tima Ježa. Yana Dobnig, ki se je v SloEnduro vrnila po dveh letih, je imela z le dvema slovenskima tekmicama lažje delo, dobila je vse hitrostne preizkušnje. Drugo mesto je zasedla Gaia Kravanja (KK Črn trn), tretje pa Urška Korasa (KD Zverinice).

enduro Koroška

Kar se ostalih ajdovskih tekmovalcev tiče si je stopničke v kategoriji Master3 pridirkal še Martin Brus (Kamplc), Miha Jerkič, Tilen Štravs in Nal Korenjak (vsi Črn trn) pa so v kategoriji U17 zasedli  5,7 in 10 mesto. Med najmlajšimi (U15) so ajdovske Kamplc barve zastopali Blaž Stres, Ian Laharnar in Jakob Praček, osvojili so 6,7 in 11 mesto. V kategoriji Master1 je Janez Praček (Kamplc) osvojil 9. mesto, med člani pa sta Rok Bavdaž in Luka Barut (oba Črn trn) osvojila 21. in 23. mesto.

Naslednja dirka bo 29. avgusta v MTB Trailu Kočevje.

 

* Vir: SloEnduro

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon