Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Švedski Kristianstad Handboll prva evropska ovira Mlinark

Na Dunaju je danes potekal žreb parov evropskega pokala - EHF European Cup. Rokometašice Mlinotesta, ki se znova vračajo v evropsko tekmovanje, bodo v prvem krogu igrale s švedskimi predstavnicami, rokometnim klubom Kristianstad. Pred dnevi pa so v klubu razkrili tudi zadnjo letošnjo okrepitev.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so si z osvojenim drugim mestom v prvenstvu priborile tudi nastop v evropskih pokalih. Podobno je bilo tudi v nekaj prejšnjih letih, a se v klubu, zaradi visokih stroškov, za nastop niso odločili. No, letos pa je situacija boljša in na Policah bomo lahko znova spremljali evropske tekme. Prve nasprotnice Mlinark bodo igralke švedskega kluba Kristianstad. Prva tekma bo 16. ali 17. oktobra na Švedskem, povratna pa teden dni kasneje na Policah. Švedije so se v domačem prvenstvu prebile vse do polfinala končnice, kar je bilo dovolj za nastop v evropskih pokalih,

Sladjana Perazič

Zasedba Mlinotesta Ajdovščine bo sicer v prihodnji sezoni na desnem zunanjem položaju močnejša za povratnico v ekipo Mlinark, Sladjano Perazić, ki bo rdeči dres mlinark znova oblekla po sezoni 2017/18. Rokometašica, visoka 187 cm, je v pretekli sezoni nastopala za italijanski AC LifeStyle Handball Erice ter dosegla 133 zadetkov na 15 tekmah. Perazićeva, ki je eden izmed zadnjih kosov kadrovske sestavljanke ajdovske zasedbe za prihajajočo sezono, je ob podpisu pogodbe povedala: "Po štirih letih sem vesela, da sem se vrnila v mesto burje. S ponosom bom oblekla dres mlinark in jim v domačem prvenstvu in evropskem pokalu EHF CUP pomagala pri uresničitvi ciljev. Navijačem in soigralkam obljubljam, da bom dala vse od sebe, da izpolnimo vsa naša zastavljena pričakovanja!"  

 

* Naslovna fotografija: Kristianstad Handboll Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon