Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Erika Jerkič: »Nekega dne si želim imeti butično prodajalno sladic«

Pod drobnogled smo vzeli sladko zgodbo o uspehu, ki se je začela leta 2018. Čeprav se glas o njenem talentu širi tudi izven primorskih meja, je gotovo še veliko ajdovskih sladkosnedov, ki še niso seznanjeni z njenim delom in ponudbo. Vabljeni k branju.

Kdo je Sugar and Erika? Kako se je začela tvoja poslovna zgodba?

Sem Erika Jerkič, slaščičarka iz Ajdovščine. Pod imenom Sugar and Erika od leta 2018 po naročilu ustvarjam moderne sladice in torte za vse priložnosti. Prvo torto sem spekla pri 16 letih, se v peko zaljubila in sklenila, da si to želim početi v življenju. Gostilna išče šefa me je usmerila k poklicu v gostinstvu. Po treh letih dela v kuhinji sem se opogumila in odprla slaščičarski studio.

Če se osredotočiva na slajši del imena, kakšne sladice ponujaš?

Glavni del ponudbe predstavljajo torte po naročilu. Poleg tega pa izdelujem tudi druge moderne sladice, kot so mafini s polnilom in kremo, cakepopsi, cakepopsicles - lučke, kremne pite in sladice v kozarcu. Suhemu pecivu, poticam in raznim zavitkom se raje izognem, saj v tem ne vidim dovolj širokega prostora za ustvarjalnost. Pri naročilih, sestavljenih iz več različnih vrst sladic stremim k temu, da jih z dekoracijo povežem v celoto in tako vizualni del kar najbolje opiše tematiko praznovanja.

Sugar and Erika

Med kakšnimi okusi lahko izbiramo?

Pri izbiri okusov se trudim, da ponujam tako klasične kot tudi bolj zanimive kombinacije. Zelo rada delam s svežimi zelišči, kot so timijan, bazilika in rožmarin. Posledično je pretekli dve sezoni zaznamoval okus jagoda - bazilika. Primer ene bolj drznih kombinacij pa je recimo figa - kefir - rožmarin in med. Pri sestavljanju izdelka se prav tako poigram z različnimi teksturami.

Kakšne so najpogostejše želje naročnikov glede dizajna?

Še vedno je največ povpraševanja po dekoraciji s svežim cvetjem, ki so na nek način moj prepoznavni znak. Po željah najmlajših ročno izdelam živalske figurice ali figurice z motivi risanih in filmskih junakov. Odrasli pogosto izrazijo želje po abstraktnih dekoracijah, ki so tudi dobrodošel izziv.

Sugar and Erika

Kako lahko izvedemo naročilo in kje prevzamemo sladke dobrote?

Trenutno naročanje poteka preko maila ali telefona. V primeru večjih naročil se lahko dogovorimo tudi za sestanek. Rada vidim, če naročilo prispe pravočasno, vsaj 10 dni pred praznovanjem. Za poročne torte pa sprejemam rezervacije tudi eno leto vnaprej. Prevzemno mesto je navadno v mojem studiu, na trgu v Ajdovščini. Ponujam pa tudi dostavo po Sloveniji in čez mejo.

K čemu stremiš v bližnji prihodnosti?

Še vedno vidim ogromno prostora za učenje in razvijanje novih tehnik pri izdelavi sladic. Si pa želim, da bi nekega dne imela v centru Ajdovščine butično prodajalno sladic in dnevno ponudbo porcijskih tortic. Malo za hec, če oddaja kdo prostor, ali ima kakšen kontakt, je uporaba telefonske številke dovoljena tudi za to. Z veseljem spečem eno torto v zahvalo!

Sugar and Erika

Hvala.

 

Sugar and Erika, Erika Jerkič s.p
Lavričev trg 6b, Ajdovščina
040249533
info@sugaranderika.si
@sugaranderika

 

* Intervju je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina - junij 2021

* Fotografije: Urša Kompare

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #intervju

Kolofon