Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Železnikih zmaga Roku Turku, Jan Medved šesti

Rok Turk (Hyundai i20 R5) je zmagovalec relija Železniki, tretje preizkušnje državnega prvenstva. Na dirki je slavil prepričljivo, saj je drugouvrščenega Avstrijca Lukasa Dunnerja (Škoda Fabia R5) prehitel za 3:44 minute. Tretji je bil Marko Grossi (Peugeot 208 rally4; + 4:16). Med domačimi tekmovalci najvišje posadki Jan Medved - Izidor Šavelj ter Janko Čebron - Andrej Kavčič.

V seštevku za slovensko DP si je tretje mesto privozil Aleš Zrinski (Ford Fiesta R5), ki je bil v skupni konkurenci relija sicer šesti. Turk je tako nadaljeval prevlado v domačem tekmovanju, zmagal je tudi že na uvodnih relijih sezone v Vipavski dolini in Velenju, tako da je še povečal naskok v seštevku. Branilec lanskega naslova v slovenskem prvenstvu je še enkrat pokazal, da na domači sceni nima pravega tekmeca. Poskrbel je za popolno prevlado, v obeh dneh dirke je bil najboljši in je zasledovalcem prepustil le boj za preostali stopnički. Dobil je vseh deset hitrostnih preizkušenj, nekatere z zelo veliko prednostjo.

Fotografija: Uroš Modlic

Dirka v okolici Železnikov, na startnem seznamu je bilo 82 posadk, se je začela v soboto, ko so bili na sporedu prvi štirje "brzinci". Preostalih šest, reli je bil skupno dolg 105 km, je bilo v nedeljo, ko so po trikrat vozili HP Dražgoše in Sorica. Na štartu je bilo tokrat nekaj manj domačih posadk kot pred mesecem dni v Ajdovščini, med drugimi ni bilo Martina Štucina, Roka Jerkiča in Boruta Bratine. Najvišje je tako zmogel Jan Medved, sicer Idrijčan, ki pa že nekaj časa prebiva v Vipavski dolini. Skupaj s sovoznikom Izidorjem Šavlijem sta v Fordu Fiesti Rally4 najboljše vožnje prikazala v nedeljo in se na cilju razveselila tretjega mesta v kategoriji vozil razreda Divizija2, skupno dvanajstega in šestega v točkovanju državnega prvenstva, Znova je solidno odpeljal tudi Janko Čebron, ki mu zapiske bere Andrej Kavčič. Z dobro poznanim rdečim Mitshubishijem Lancerjem Evo IX sta na ciljno rampo zapeljala kot šestnajsta, oziroma sedma v razvrstitvi slovenskega prvenstva.

Fotografija: Janko Čebron Facebook

V Diviziji 1 sta si stopničke znova privozila Primož Kačič in Aljaž Černigoj, z MG ZR 105  sta zaostala le za Nejcem Mrakom. Med starodobniki sta v dvoboju z Andrejem Mrakom zmago slavila Miran Fabjan in Luka Kete. V diviziji 3 sta Blaž Benčina in Rebeka Kobal končala na četrtem mestu, v Yugo pokalu pa sta Matija Potrata in Marko Nabergoj stopila na tretjo stopničko. Do cilja sta uspešno pripeljala tudi Marjan Kobal in Kristijan Prelaz v Volkswagnu Polo.

Fotografija: Bogdan Čok

Naslednji rally bo v začetku septembra potekal v Novi Gorici.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon