Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren šesti na VN Kranja

V Kranju je potekal že 53. Memorial Filipa Majcna, ki je vrhunec dosegel z nedeljsko VN Kranja, najstarejšo slovensko dirko. ki nosi licenco Mednarodne kolesarske zveze (UCI). Na štartu je bilo 29 ekip in več kot 170 kolesarjev. Zmagal je Italijan Riccardo Verza, Kristijan Koren je zasedel šesto mesto.

Kolesarji so 13-krat prevozili 12,1 km dolg krog v skupni dolžini 157,3 kilometra, med katerim je bil tudi atraktiven vzpon na Jelenov klanec, zaščitni znak kranjske dirke Po pričakovanjih je o zmagovalcu prav zadnji vzpon, a tokrat za zmago ni šprintala glavnina. Dirka je bila zelo kaotična, pobegi so se vrstili od štarta do cilja, na koncu pa se je v ospredju izoblikovala osmerica kolesarjev, ki si je do cilja po privozila skoraj štiri minute naskoka.

Zelo aktivni so bili kolesarji slovenske reprezentance, v njihovem dresu je vozil tudi Kristijan Koren, ki je bil na koncu s šestim mestom najbolje uvrščeni slovenski kolesar, mesto za njim je končal kapetan Adrie Mobil David Per. Zmagal je Riccardo Verza, kolesar priznane italijanske razvojne ekipe Zalf, drugi je bil Felix Engelhardt, tretji pa Moran Vermeulen.

»Pričakovali smo, da se bo dirkalo skok na skok, cel dan so se v ospredju menjale kombinacije kolesarjev. Vedel sem, da v šprintu ne bom dosegel nič in da moram napadati. Ko se je odpeljala skupina več kot 20 kolesarjev, od nas pa je bil v njej le Matej Drinovec, sem vedel, da se moram preseliti do njih. Uspelo mi je in na koncu sem šprint na Jelenov klanec začel v ospredju, a so nekateri kolesarji prehiteli. Vidi se, da mi manjka tekmovalna hitrost, od dirke po Sloveniji je minilo že kar nekaj časa. Zdaj pa si bom privoščil malo zasluženega počitka,« je za Val 202 povedal Koren, ki še vedno nima ekipe, a iz dirke v dokazuje, da ima pri 34 letih še vedno dovolj moči v nogah.

Na dirki je nastopil tudi Andi Bajc (Team Feldermayr - Simplon Wels) in v cilj prišel z glavnino. Z zaostankom 3:46 je osvojil 10. mesto.

 

* Vir: Bicikel.com

* Naslovna fotografija: Prijavim.se

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon